להכנת השליו והמילוי:
1 קולים את האורז במעט שמן זית, ממליחים ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים קרים. כשהמים רותחים, מנמיכים לאש מינימאלית ומבשלים כ- 20 דקות עד לאידוי מלא של המים. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג, מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.
2 מטגנים את הבצל המרוסק בשמן עד להזהבה.
3 מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 3-4 דקות.
4 מתבלים במלח ופלפל.
5 מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים את תערובת הפירות היבשים והבצל. מוסיפים את הכוסברה והצנוברים ומערבבים בעדינות.
6 ממלאים את השליו בתערובת (עד למילוי מכסימלי), מסירים את הגרון ומשאירים מעט מן התערובת בצד.
7 מטגנים את השליו במעט שמן זית ושיני שום שלמות כ2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
8 מניחים אותו בתבנית על גבי נייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם מראש על חום של- 220- 200 מעלות למשך כ- 35 דקות.
9 מוציאים את השליו מהתנור ועוטפים את כולו בעלי הגפן המשומנים כאשר צידם המחוספס הוא הצד שנוגע בעוף והצד המבריק כלפי חוץ. מכניסים שוב לתנור לכ- 10 דקות.
להכנת הרוטב:
10 מרתיחים בסיר קטן את היין, הסוכר, מקל הקינמון ו4 חרובים ומצמצמים עד להסמכה קלה.
להגשה:
11 מניחים את תערובת המילוי שנותרה במרכז הצלחת וליצוק מעט מרוטב היין מעל.
12 מניחים את השליו על מצע המילוי בשלמותו וליצוק מעליו כמות נוספת של רוטב יין.