שליו ממולא במעטפת עלי גפן ורוטב יין חרוביםסעודה משפחתית חגיגית וטעימה וממש לא מסובכת
יוסי אזולאי
| מאסטר שף
| פורסם 07/06/11 14:56
![]() |
המצרכים (3 מנות):לשליו והמילוי
לרוטב
אופן ההכנה:להכנת השליו והמילוי: 1 קולים את האורז במעט שמן זית, ממליחים ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים קרים. כשהמים רותחים, מנמיכים לאש מינימאלית ומבשלים כ- 20 דקות עד לאידוי מלא של המים. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג, מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור לעוד 10 דקות. 2 מטגנים את הבצל המרוסק בשמן עד להזהבה. 3 מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 3-4 דקות. 4 מתבלים במלח ופלפל. 5 מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים את תערובת הפירות היבשים והבצל. מוסיפים את הכוסברה והצנוברים ומערבבים בעדינות. 6 ממלאים את השליו בתערובת (עד למילוי מכסימלי), מסירים את הגרון ומשאירים מעט מן התערובת בצד. 7 מטגנים את השליו במעט שמן זית ושיני שום שלמות כ2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. 8 מניחים אותו בתבנית על גבי נייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם מראש על חום של- 220- 200 מעלות למשך כ- 35 דקות. 9 מוציאים את השליו מהתנור ועוטפים את כולו בעלי הגפן המשומנים כאשר צידם המחוספס הוא הצד שנוגע בעוף והצד המבריק כלפי חוץ. מכניסים שוב לתנור לכ- 10 דקות. להכנת הרוטב: 10 מרתיחים בסיר קטן את היין, הסוכר, מקל הקינמון ו4 חרובים ומצמצמים עד להסמכה קלה. להגשה: 11 מניחים את תערובת המילוי שנותרה במרכז הצלחת וליצוק מעט מרוטב היין מעל. 12 מניחים את השליו על מצע המילוי בשלמותו וליצוק מעליו כמות נוספת של רוטב יין.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|