קרם הפירה
1 קולפים את תפוחי האדמה, זורקים לסיר מים רותחים לדקה ושוטפים במים קרים.
2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
3 במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית והחמאה, מטגנים בתוכם קלות את התפו"א.
4 מוסיפים כף סוכר, מנמיכים את הלהבה ומתחילים להוסיף בהדרגה את החלב עד הצטמצמות (לוקח בסביבות השעה).
5 מתבלים בגרדת לימון, שיני השום, אגוז המוסקט וממליחים לפי הטעם.
מאפי התמרים
1 מערבבים את במיקסר את מרכיבי תערובת הבצק.
2 עוטפים בניילון נצמד.
3 ממלאים את התמרים בגבינת הגאודה ועוטפים במעטפת דקה מהבצק שהוכן.
4 אופים על 180 מעלות עד הזהבה ומגישים לצד הקרם בעודו חם. תבלו.
*אם ברצונכם לקשט, ניתן למלא פלפל צבעוני בקרם הפירה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 1464 קלוריות |
חלבונים | 34 גרם |
פחמימות | 109 גרם |
שומנים | 103 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה