אופן הכנת הגלילות:
1 את פרוסות החצילים זורים במעט מלח גס, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה. מסירים ומניחים על נייר סופג עד שהן קרות.
2 את הפטרוזיליה והבצל קוצצים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה גסה- לא מחית! מערבבים אל תוך הבשר. מוסיפים מלח, פלפל, כמון וגרגירי הכוסברה.
3 מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את התערובת עד שהבשר מוכן ואף מעט זהוב. מעבירים לקערה כדי שיתקרר מעט.
4 כדי להרכיב את הגלילות, מורחים על כל פרוסה של חציל שכבה של ריקוטה. מפזרים מעט מהשום הכתוש ומניחים כף נדיבה מהבשר בצד המעט רחב יותר של הפרוסה, ומתחילים לגלגל.
אופן הכנת הסלט:
1 את החציל חותכים לפרוסות ולאחר מכן לאורך (למעין גודל של גפרור).
2 את המלפפון מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות דקות בגודל של החציל.
3 מערבבים פנימה את הבצל והשמיר, מוסיפים את השמנת החמוצה, מלח ופלפל.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) – גלילות חצילים ממולאים בבקר:
אנרגיה |
543 קלוריות |
חלבונים |
38 גרם |
פחמימות |
31 גרם |
שומנים |
30 גרם |
לטבלה המלאה
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) – סלט חציל תאילנדי:
אנרגיה |
203 קלוריות |
חלבונים |
7 גרם |
פחמימות |
25 גרם |
שומנים |
9 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה