1 מבשלים את האורז בכוס וחצי של מים רותחים עם מעט מלח כ-15 דקות. עד שהוא רך ומוכן לאכילה.
2 מטגנים שום במחבת, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים כ-30 דקות לפחות על אש נמוכה.
3 מערבבים בקערה את הבשר והנענע ומתבלים במלח ופלפל.
4 מוסיפים את האורז לבשר ומערבבים.
5 טוחנים במעבד מזון את תערובת הבשר והאורז. מוסיפים 2 כפות קמח ואת הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה
6 יוצרים קציצות ומטגנים אותן בשמן עמוק עד להזהבה. כשהן מוכנות, מכניסים אותן לסיר העגבניות. מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
7 בתום הבישול, מניחים את הקציצות בצד ואת הרוטב טוחנים שוב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט נענע קצוצה.
8 מקמחים את קוביות החציל מוסיפים מעט מלח ומערבבים. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
להגשה:
1 יוצקים את רוטב העגבניות בתחתית צלחת עמוקה גדולה.
2 מניחים את הקציצות ברוטב ומפזרים מעל את החצילים המטוגנים. מקשטים בעלי נענע ומגישים.