עוף בקארי עם קשיו מקורמל ולמון גראסמנה עשירה עם ניחוח הודי וטוויסט מתוק של אגוזים מקורמלים
אליהב שאשון
| מאסטר שף
| פורסם 24/08/11 21:00
![]() |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1 במחבת קטנה ממיסים 3 כפות סוכר עם כף מים ולמון גראס קצוץ. מערבבים עד שהסוכר מתחיל להפוך לקרמל. מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים, מערבבים וממשיכים עד שהקרמל נעשה מעט כהה (יש להיזהר שלא יישרף). 2 מעבירים את הקשיו המקורמל למשטח שיש ומצננים. 3 בווק, מטגנים ב4 כפות שמן את הבצל עד שנעשה שקוף. 4 מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והצ'ילי הפרוס ומקפיצים במשך דקה. 5 מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים במשך דקה שתיים, עד להזהבה קלה. 6 מוציאים את העוף ומשתדלים להשאיר כמה שיותר מהתבלינים המטוגנים בתוך הווק. 7 מוסיפים את ציר העוף, רוטב הצדפות ורוטב התמרינדי ומבשלים במשך 2 דקות. 8 מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה מעט סמיך. 9 מחזירים את העוף המטוגן, רוב התבלינים הירוקים הקצוצים ומיץ לימון. 10 מומלץ להגיש על מצע אורז לבן. מעל הכול מפזרים את שארית התבלינים הירוקים, גרידת לימון ואגוזי הקשיו.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|