1 משרים דג לוקוס במים עם כפית מלח ומיץ מחצי לימון.
2 במעבד מזון לשים עם וו גיטרה: חצי ק"ג קמח, כוס שמן וכוס יין לבן, עד לאיחוד. מעבירים לשקית ניילון ומקררים.
3 קוצצים את הלוקוס בקיצוץ ידני, מתבלים בכף גדושה שמן. מוסיפים את הבצל המגורד, הלימון הסחוט, מלח, פלפל לבן, גרדת לימון וזרעי כוסברה טחונה. מקררים.
4 במחבת בינונית מחממים שכבה עבה של שמן. מוסיפים כף פלפלצ'ומה, שתי כפות רסק ושתי כוסות מים חמים. מנמיכים את הלהבה ומתבלים בכף גדושה של סוכר, כף גדושה של כמון ומיץ מלימון אחד. ממליחים קלות, מוסיפים את ראשי הלוקוס, מרתיחים ומנמיכים.
5 במחבת שנייה מחממים חמאה ומטגנים בתוכה את השום הכתוש. מוסיפים את השמנת, הזעפרן, גרדת הלימון, הפלפל הלבן ומלח. מנמיכים להבה עד צמצום והסמכה.
6 מכינים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
7 מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל- 2, מרדדים לעובי 3 מ"מ וקורצים עם כוס 20 עיגולים.
8 מכדררים את תערובת הדג וסוגרים בתוך כל עיגול קציצה (ביתרה סוגרים 2 סוגי זיתים).
9 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
10 מכינים את הרטבים בכלי הגשה ולצידם מגישים את הקציצות. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנת הגשה:
קלוריות | 2819 אנרגיה |
חלבונים | 30.59 גרם |
פחמימות | 109.77 גרם |
שומנים | 246.65 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה