להכנת המעשנת הביתית:
1 מניחים את הענפים הטריים בתחתית הסיר (המכוסה בנייר אלומיניום) ומניחים על להבה גבוהה.
2 שמים את המסננת על הסיר ומכסים. מניחים לענפים להישרף ולהעלות עשן אל תוך המסננת המכוסה.
להכנת הטלה הממולא:
3 אל קערה בינונית, מוסיפים את הסולת ,הפירות היבשים, השום הקצוץ, עלי התימין, המים והשמן.
4 מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם בצקי לח ומניחים בצד למנוחה.
5 משמנים היטב מבחוץ ומבפנים את שוק הטלה, ממליחים ומפלפלים מעט את החלק הפנימי וממלאים בתערובת המוכנה.
6 סוגרים את קצוות השוק בעזרת קיסמים וחוט קשירה.
7 מחממים במחבת גדולה וכבדה את החמאה וסוגרים את הנתח היטב ע"י הטיגון הקל. לקראת סוף הסגירה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים ענף תימין למחבת ומגלגלים על מנת שיתובל היטב מכל צדדיו.
8 בתום תהליך הסגירה מעבירים אל תוך המסננת המעשנת ומניחים את השוק לעישון כ- 40 דקות.
9 בתום תהליך העישון מורחים את הנתח בעזרת מברשת סיליקון בנוזלים שנשארו במחבת עם החמאה ונוזלי הבשר.
10 מכניסים את סיר הבשר ללא מכסה לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך 15 דקות.
11 מורידים את הטמפרטורה ל- 180 ומברישים שוב בנוזלים שנשארו במחבת. ממשיכים בצליה עוד כ- 20-30 דקות (תלוי במידת הצלייה הרצויה).
12 בתום הצלייה יש להניח את השוק למנוחה של כ- 5-10 דקות לפני הגשה.
להכנת זיגוג היין והענבים:
13 בסיר קטן מביאים לרתיחה את היין והסוכר, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים כ- 20 דקות.
14 בעזרת מכתש ועלי, כותשים את הענבים ומוסיפים את התערובת ליין המצטמצם.
15 מתבלים במלח, פלפל ובענף תימין, וממשיכים לצמצם עד לקבלת מרקם עבה ויציב.
16 מושחים את השוק ברוטב היין מכל צידיה.
17 מגישים חם.
לקישוט:
חורצים את התאנים בצורת איקס ומניחים יחד עם הענבים על קרש עץ.
מפזרים מעל את הסוכר. בעזרת מבער שורפים את הסוכר וחורכים מעט את הפירות.
להגשה:
מסירים את החוט ואת הקיסמים מהנתח.
מניחים את השוק על לאפה קנויה או ביתית,מסדרים בצורה אסתטית את הפירות הצלויים, מוסיפים עוד מהרוטב, מניחים ענף תימין טרי על הנתח ומגישים מיד.