לאחר שהפכו מעשירייה לתשיעייה, הגיעו חברי הנבחרת של מאסטר שף לתכנית נוספת בה נבחנו כישורי הבישול שלהם בתנאים מיוחדים. בשלב הראשון הייתה זו משימת הסופר, בה כל אחד מהם קיבל 7 דקות לבחור את המוצרים מהם ירכיב מנה - חוץ מעמנואל וסימה שקיבלו 10 דקות בגלל שהצטיינו בתכנית הקודמת.
למרות שאספו חומרי גלם למנה אחת, הוסיפו להם השופטים משימה בתוך המשימה והורו להם להכין שתי מנות אך להגיש מנה אחת. ראשונה לעמוד מולם הייתה איריס כספי, שהכינה ביף וולינגטון ולבסוף הגישה פנזרוטי שהצליח להשאיר את הפאנל ללא מילים.
הפנזרוטי של איריס כספי | תמונת AVI: makoאחריה ניגש אליהב שאשון עם כיסוני בצק וקציצות אגוזים, ובעקבותיו שי סרמני עם מרנג לימון ומנת שושקה וולינגטון שאותה השופטים גם טעמו. יוסי אזולאי הכין מישוויה והגיש שופלור - כרובית עם קציצות, ואבי לוי הכין והגיש קציצות עוף וממולאים.
גילי הלפטק הכינה ניוקי של ריקוטה ברוטב פטריות וערמונים והגישה רביולי של דלורית עם חמאת מרווה ושוקולד מריר, ולעומתה הכינה סימה איפרגן מנת אורז עם עוף בשם פלוב ומנה מסורתית בשם חינקאלי - כיסוני בצק לצד רטבים. אליסה המר הכינה סינייה של מוסר ים והגישה סלט קוביות סלק ומוסר עם פטה ונענע, ועמנואל רוזנצוייג הכין חטיפי עוף על בטטה צלויה בדבש, נענע ותרכיז רימון והגיש דלעת רימונים צלויה לצד סלט טרגון וענבים שאף זיכה אותו במעבר אוטומטי לשלב הבא.
משימת ההדחה: מבשלים בחושך
בוחרים מצרכים בחושך | תמונת AVI: makoתשעת הבשלנים התמודדו עם הלחץ של משימת הסופר אך ארבעה מהם, יוסי אזולאי, סימה איפרגן, אליסה המר ואבי לוי, לא כבשו את לב השופטים ונאלצו להתמודד עם משימת ההדחה - משימת החושך.
סימה איפרגן הכינה בורי ברוטב פלפלים אדומים. אליסה המר הכינה צ'יבורקי - כיסוני בצק ממולאים של העדה הגרוזינית. שי סרמני הכין מרק אודון עם וון-טונים ממולאים. ואבי לוי בחר להכין אווז ברוטב חמוץ מתוק.
מרק אודון עם וון-טונים ממולאים של שי סרמני | תמונת AVI:
mako
>> יש מתכון של מתמודד שעוד לא הכנתם? חפשו אותו בכל מתכוני מאסטר שף
מאסטר שף, רביעי וחמישי בשעה 21:00