יובל נויגרטן, אחד המתמודדים הציעירים שהגיעו לאודישנים למאסטר שף, נחשף לעולם הבישול כבר בגיל 7 כשנסע עם משפחתו לשליחות ביפן. אמא של יובל, יפה, התחילה להעביר סדנאות לבישול ישראלי, ויובל התאהב בעולם המטבח ומתלמיד נלהב הפך לבשלן הביתי בעצמו, אבל גם היום הוא אומר ש"אמא שלי היא ההשראה שלי בבישול". יובל תפס את מקומו במטבח גם בגלל האהבה לבישול אבל גם בגלל צורך. אמו, יפה, חלתה בסרטן לפני מספר שנים והפסיקה לבשל "וזה היה המקום שלי להיכנס לעיניינים".
טיפ של אמא
לאודישן שלו הגיע יובל עם גליל סינטה ממולא באספרגוס ואורז לבן עם כוכב אניס. "פחדתי שהגליל יפתח, אבל אמא נתנה טיפ בשנייה האחרונה ובאה עם הקיסמים", הוא הודה. השופטים היו חלוקים בדעותיהם: מיכל וחיים החליטו להעביר, ואילו יונתן טען שיובל לא באמת הבין את המנה שהכין, ולא העביר אותו. ההחלטה נותרה בידי אייל, שהודה שהוא מסכים עם יונתן אבל מתלבט, ולכן החליט להזמין את אמא של יובל לחדר. "הוא תפס את מקומי" הכריזה יפה, "הוא מבשל מושלם". אייל החליט לתת ליובל הזדמנות ולהעניק לו את הסינר, ורק אחרי שיובל ויפה יצאו חבוקים ושמחים מהחדר הרשה לעצמו דווקא חיים להזיל זמעה של התרגשות וגעגוע, והודה: "אמא שלו באה ונתנה לו טיפ בשנייה האחרונה. אני אתגעגע לרגעים האלה לעולם"
רוצים את המתכון של יובל? כל מתכוני התכנית השלישית