הגמר הגדול של מאסטר שף הולך ומתקרב, ויכול להיות שהגיע הזמן לבדוק מה אנחנו עוד לא יודעים על המתמודדים. את זה שהם אלופים באלתורים, מתפקדים תחת לחץ ומתרגשים מול השופטים כבר הבנו - אבל האם גם להם קורות פאדיחות במטבח? משאלון קצר שהעברנו בין חברי הנבחרת שנשארו בתחרות, עולות תשובות מפתיעות.
"פעם אחת עבדתי קשה כדי להכין אוכל לשבת, אבל שכחתי להדליק את הפלטה", מספר אבי לוי. למרבה ההפתעה, גם אצל אליהב שאשון הפאדיחה קשורה לאוכל של שבת: "פעם אחת קרה שהזמנתי אורחים לשבת – חמין ענק של 30 איש – ומרוב שאני חולה ניקיון אז מחקתי את הסמן של הבורר מעלות, ומשני צדדיו יכולתי לחשוב שזו המעלה. הלכתי לישון, והתעוררתי בתוך ביצה יבשה. בסוף כולם אכלו סלטים וג'חנון של מרים מחוף "מציצים" בתל אביב", הוא מגלה.
אם כבר עוסקים בביצים, אז גם לגילי הלפטק יש וידוי: "באחת הארוחות הראשונות שבישלתי, הכנתי איולי עם חלמון ביצה והשארתי אותו בחוץ כל היום. בערב הגשתי אותו וכל המשפחה קיבלה קלקול קיבה", היא אומרת. מזל שהייתה רופאה בחדר.
גם אצל יוסי אזולאי הפאדיחה קשורה למשפחה, או יותר נכון לבת משפחה אחת ספציפית: "לי קרה שהגשתי לדודה שלי "שקדים קלופים", מבלי לדעת שמדובר בשום", הוא מספר. ומה בגזרת הטייס עמנואל רוזנצוייג? לפחות במטבח, הוא מרשה לעצמו מדי פעם לפשל (למרות שזה כמובן לא בכוונה): "בתחילת היכרותי עם אישתי, בישלתי לה בביתה ארוחה מפוארת. בין היתר, שילבתי כרוב אדום מתוק מבושל, אשר היה זכור לי דווקא מבית אימי. יצא כל כך מגעיל, עד שאפילו היום - 13 שנים אחרי - אישתי לא מוכנה אפילו להריח כרוב אדום מבושל".
>> "איריס סוף סוף נפתחה": פרידה וחגית טועמות מהבית
מאסטר שף, רביעי וחמישי בשעה 21:00