1 מבשלים את תפוח האדמה ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.
2 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, קורנפלור, ערק ומים ולשים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק דביק.
3 מוסיפים את מחית תפוח האדמה ואת המלח ולשים דקה. מניחים ל-10 דקות ואז לשים שוב. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעה עד שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
4 מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים, סוכר, מייפל, מעט לימון והל במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
5 מחממים שמן לטיגון.
6 מעבירים את בלילת העוואמה לשקית זילוף עם צנתר רחב. באמצעות מספריים מזלפים מהבלילה לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה.
7 מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומיד טובלים בסירופ ל-10 שניות. מוציאים.
8 רוטב קרמייפל: ממיסים סוכר עד לקבל גוון ענברי, מוסיפים שמנת ומייפל ומערבבים עד לאיחוד. מכבים את האש, מוסיפים את קוביית החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים מעט מלח.
9 קרם מסקרפונה: שמים את המסקרפונה, היוגורט, הסוכר והווניל בקערת המיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה עד המסת הסוכר ואיחוד המצרכים. מוסיפים את השמנת המתוקה, מקציפים על מהירות גבוהה למרקם יוגורט פלוס.
10 הרכבת המנה: שמים את כדורי העוואמה בצלחת עמוקה, לצידם מזלפים את קרם המסקרפונה ומעל מזלפים קרמייפל.