שם: זיו שפירא
גיל: 58
סטטוס: אלמן, אבא ל-3 וסבא ל-2 נכדים
מהיכן בארץ: יישוב אשכולות
עיסוק: פרמדיק במגן דוד אדום
איך ההרגשה להגיע ל-15 הגדולים?
"אני עוף מוזר בכל העונה הזאת כי לא נרשמתי, רשמו אותי. זה נתפס בעיניי כהישג מאוד גדול, לא חשבתי שאני אוכל להגיע לשם, אבל מי שרשם אותי האמין בזה ופתאום בום – נבחרת".
מה לדעתך הביא דווקא אותך לשלב הנבחרת ולא אחרים?
"לאורך המבחנים והאודישנים שהיו, הגשתי מנות טעימות, מעניינות ויפות. אני חושב שזה שבה את לב השופטים וזה מה שבסופו של יום זיכה אותי להתקדם".
מה זה בישול בשבילך?
"בילדות שלי היה בישול של אז, שהיה מאוד בסיסי. שניצלים וכל מיני דברים בסיסיים, אמא שלי הייתה פולניה ואבא שלי היה הונגרי. התבגרתי ועזבתי את הבית, לחיות בשותף עם מי שלימים תהיה אשתי ומגדלים ילדים אז צריך לבשל וזה הופך להיות חלק מהחיים שלך".
מה סגנון הבישול שאתה מתמחה בו?
"אני אוהב את המטבחים האותנטיים שאני בא מהם, ההונגרי והמטבח של אשתי - הכורדי. אסייתי זה גם אחד מהאהבות הגדולות שלי".
יש משהו שאתה לא מוכן לאכול?
"כן, קישואים. קשה לי עם היצור הזה".
מי הכי היית רוצה שיאהב את המנה שלך?
"רציתי שארבעתם יגידו וואו. אז הצלחתי בעצם זה שנכנסתי לנבחרת והצלחתי לעורר את דמיונם ואת החך שלהם. מאוד היה חשוב לי שאהרוני יאהב את הדברים שלי כי אני בא קצת מהמגרש שלו. רותי מאוד מדויקת ואת חיים אני אוהב. את אייל תמיד כיף לשמוע כי הראייה שלו שונה לחלוטין".
יש משתתף מהעבר שאתה מחובר אליו או לקחת ממנו השראה?
"מאוד אהבתי את תומס, הוא בא עם אווירה ורוח של עשייה".
מה לדעתך יגרום לאנשים להתחבר אלייך?
"מקווה שיאהבו את העובדה שאני מביא למטבח את האני מאמין שלי ואני עושה את הדברים בצורה כזו שהם באים ממקום אישי. בסופו של יום, שיראו שהמטבח והבישול זה חיבור, לחיים, לרצונות, להגשמת חלומות".