שם: ליאור שנידמן
גיל: 26
מקום מגורים: תל אביב
מקצוע: סטארט-אפ של בקרת איכות לפירות וירקות
הגעת ל-15 הגדולים, איך זה מרגיש?
"מרגיש לי טוב, כיף ממש, אני ממש בזרימה".
למה את חושבת שבחרו בך לנבחרת?
"אני חושבת שאני גם מבשלת טוב ובן אדם מעניין".
איך הרגשת לפני שהגעת לשופטים פעם ראשונה?
"הרגשתי טוב אבל לא ידעתי אם אני אתקבל, המנה שהכנתי הייתה מורכבת ומוזרה, הבאן עם העדשים המתוקות. זה טעמים שלא אוכלים, המצאתי את כל הדבר הזה, זה היה קצת ריסקי".
תספרי קצת על עצמך.
"אני עובדת כרגע בסטארט-אפ שעושה בקרת איכות לפירות וירקות, אבל יש לי גם מותג בגדים משלי של בגדי מסיבות. לפני כמה שנים התחלתי להתלבש איך שאני מרגישה, וראיתי שהתהליך הזה של אהבה עצמית ולהוציא את זה החוצה הביא לי ביטחון וקירב אותי לעצמי כל פעם מחדש".
זה מתחבר לך עם הבישול?
"זה אותו תהליך, הרבה חיבור לרגש ולמקצב שאני נמצאת בו. אני אף פעם לא יודעת מה ייצא, אני לא יודעת מה אני עושה, אני פשוט זורמת עם התחושה שלי. זה אותו תהליך יצירה שאני מרגישה שאני רוצה משהו ומתאימה את כל מה שמסביב בהתאם, יש איזה ירק שזורם לי ואני בונה אותו, בעולמות כאלה אין חוקים מבחינתי".
מתי את זוכרת את עצמך מתחילה לבשל?
"תמיד הייתי ממש סקרנית. הייתי עומדת ליד אמא שלי, ובמסעדות הייתי מסתכלת על הטבחים ורואה מה שהם עושים. הייתי מתעניינת איך הדברים נוצרים ולמה עושים כל דבר, ואת המשמעות של כל חומר והבחירה שלו בתהליך".
מתי הבנת שאת עושה אוכל טעים?
"הייתה איזו פעם אחת שהזמנתי חברות הביתה בכיתה ח', הכנתי מאפה וזילפתי בצורת קיפוד כזה, זה היה מהמם. זה היה ממש יפה, טעים ומיוחד. באותו רגע הבנתי שאני עושה אוכל ממש טוב ומגניב".
איזה שופט הכי בא לך להרשים?
"כולם ממש מדהימים. הכי חשוב לי מהכל שאני אהיה גאה במה שאני עושה. אבל אני מאוד אוהבת את קו המחשבה של אייל, הוא ממש מבין מה כל חומר גלם היה רוצה שיהיה איתו, אז אם הצלחתי להבין כמו שהוא הבין, זה דבר טוב".
מה אנשים יופתעו לגלות עלייך?
"אני ממש אוהבת מדעים, יש לי תואר בביולוגיה ופילוסופיה בתל אביב. אני אוהבת להבין איך הדברים עובדים ביקום".
יש משתתף עבר שלקחת ממנו השראה?
"ממש אוהבת את חופית. היא מבשלת אוכל פשוט, אבל טעים ואסתטי, אני ממש אוהבת את העבודה שלה".
מה יגרום לקהל בבית לאהוב אותך במיוחד?
"אני מצחיקה, יש לי סטייל, אני עושה אוכל מעניין ואני ממש נהנית כאן".