בשביל לשתות קוקטייל טוב לא חייבים לצאת לבר יקר ומפונפן: אפשר להכין אותו בבית, וזה באמת לא מסובך. כל מה שצריך הוא אלכוהול איכותי, מיקסר טעים ומבעבע, קצת קרח וקישוט צבעוני. המשקאות של שוופס באו לסגור לכם את הפינה עם כל מיקסר שתצטרכו: מי סודה, מי טוניק וג׳ינג׳ר אייל. כך תשתמשו בהם בבית כדי להכין קוקטיילים איכותיים, טעימים וצבעוניים - בלי לשבור את הראש, בקלות ובמהירות.
Imagination: קוקטייל ג׳ינג׳ר אייל
הג׳ינג׳ר אייל המשובח של שוופס מתהדר בצבע זהב יוקרתי, כיאה למשקה עם מוניטין גבוה כבר מאז המצאתו ב-1851. המתיקות המלטפת שלו הופכת אותו לפרטנר מושלם לשניים מהכוכבים של עולם האלכוהול: וויסקי ווודקה. וויסקי מיושן ועמוק יקבל ממנו מתיקות, רעננות ועידון; וודקה תקבל את כל טעמיו החמימים - הוא יאזן את החדות שלה והיא תעשיר אותו אלכוהולית.
אימג׳יניישן הוא קוקטייל קלאסי מהמאה ה-19 שמקורו בווירג׳יניה, מדינה שמזוהה עם הוויסקי על בסיס שיפון. האלכוהול הזה הוא האח הקטן (או הגדול) של הבורבון - בעוד הבורבון עשוי בעיקר מתירס, בוויסקי ריי יש לפחות 51% שיפון, ובהתאם, הטעם שלו יותר עשיר ומתובל. אל דאגה, המתיקות של הג׳ינג׳ר אייל תהפוך את התוצאה לכיפית, והקישוטים ירעננו לכם את הדרינק בשנייה.
הקוקטייל מוגש בכוס היי בול. איך מכינים? שמים בכוס קרח, 50 מ״ל (רבע כוס, או שני צ׳ייסרים) וויסקי שיפון ו-120 מ״ל (קצת מעל חצי כוס) ג׳ינג׳ר אייל של שוופס. מוסיפים מיץ מחצי ליים. בהגשה מורחים על דפנות הכוס סליל מקליפת תפוז, ומוסיפים אותו למשקה כעיטור. אפשרות נוספת לעיטור היא גבעול טימין, למתקדמים.
אם אתם לא טיפוסים של וויסקי, דעו שאת הקוקטייל אפשר בהחלט להכין גם עם וודקה, ולהפוך את הטעם שלו לחד וקליל יותר. היחסים זהים: 50 מ״ל (רבע כוס) וודקה, 120 מ״ל (קצת מעל חצי כוס) שוופס ג׳ינג׳ר אייל ומיץ מחצי ליים. באופציית הוודקה אפשר גם להחליף את עיטור התפוז בלימון או בקליפת הליים.
ג׳ין וטוניק: קלאסיקה עם שדרוג
אי אפשר שלא להזכיר את אחד המוכרים ביותר: ג׳ין וטוניק. בסדרת ״מדריך הטרמפיסט לגלקסיה״ הוא מתואר כמשקה שגרסה שלו קיימת ב-85% אחוז מהעולמות; ובעולם שלנו הוא פופולרי ובא בול בכל הזדמנות, מערב רומנטי ועד מועבט.
מקורו של המשקה הוא בחיילים הבריטים של חברת הודו המזרחית. הם השתמשו בכינין, אבקת מרה המופקת מקליפת עם הקנצ׳ונה, כדי לטפל במלריה; כדי לאזן את טעמה המר של התרופה ערבבו אותה עם ג׳ין, סוכר ומים. עם השנים המשקה הלך וצבר פופולריות, והיום הוא בחירה קלאסית בכל העולם גם בלי קשר לרפואה.
זהו קוקטייל פשוט ומהיר להכנה, שטיבו תלוי בטיבם של שני חומרי הגלם העיקריים. ג׳ין אנגלי איכותי צריך ללכת יד ביד עם טוניק איכותי, וכאן בדיוק נכנסים לתמונה מי הטוניק של שוופס: משקה צלול, בוגר, מר ואצילי, שהופך את ההכנה של הקוקטייל לפשוטה ומהירה - ואת התוצאה להכי איכותית שיש.
אפשר לשחק עם החוזק של הקוקטייל. מתחילים מלשים בכוס קרח שמאוד חשוב לקירור הג'ין ולעידון הטעמים שלו. לאחר מכן מוזגים לכוס מנת ג׳ין של 50 מ״ל (רבע כוס, או כשני צ׳ייסרים) ומעל מוסיפים 120 מ״ל של מי טוניק של שוופס (קצת מעל חצי כוס).
על השילוב הבסיסי הזה אפשר להוסיף מגוון שדרוגים. הקלאסי הוא פלח לימון ששמים בכוס כקישוט, ואולי נסחט קלות אל המשקה קודם. אבל הבחירה שלנו היא טוויסט ירקרק ואביבי, שהרעננות שלו מתאימה מאין כמוה לאקלים הישראלי. פשוט תוסיפו כקישוט גבעול של עלי נענע ופרוסה דקיקה של לימון והמשקה מוכן
אפרול שפריץ: אין מי שלא יאהב
ונסיים עם קוקטייל שמתאים לכולם, גם למי שמרגישים מאוימים מקוקטיילים כבדים ורציניים. אפרול שפריץ הוא קוקטייל צבעוני, מתוק-מריר ובעיקר כיפי וקליל - מראהו מפתה כל כך שלא פלא שהוא הפך לאפריטיף, כלומר משקה המוגש כמתאבן לפני הסעודה. שורשיו במחוז ונטו שבצפון מזרח איטליה - ובהמשך לאווירה האיטלקית, כדי להכין אותו נשתמש גם ביין מבעבע איטלקי.
אפרול שפריץ מבוסס על שלושה רכיבים עיקריים: הראשון הוא פרוסקו, יין מבעבע איטלקי (מקביל לקאווה הספרדית ולשמפניה הצרפתית). השני הוא אפרול, אפריטיף מתקתק-מריר בטעם הדרי ובצבע אדום הורס. והשלישי הוא סודה - מי סודה פשוטים ואיכותיים. הבחירה שלנו לסודה היא ברורה - שוופס, החברה שהוקמה ב-1783 ולמעשה המציאה את הסודה.
היחס פשוט: 3:2:1. מערבבים שלוש מנות של פרוסקו, שתי מנות של אפרול ומנה אחת של סודה, ומוזגים לכוס מלאה בקרח. אם עובדים עם כוסות שוט ככלי מדידה, למשל, אפשר לערבב שלוש כוסות שוט של פרוסקו, שתי כוסות שוט של אפרול וכוס שוט אחת של סודה. ההגשה הקלאסית של הקוקטייל היא בכוס יין גדולה רצוי לקשט עם פלח תפוז.
כשמדובר בסודה ברור שבוחרים בשוופס- הסודה של שוופס היא קלאסית עם גיזוז מדויק לקוקטייל מבעבע, בעוד עם שני המשקאות האחרים יש מרחב למשחק; כשמדובר בפרוסקו, כדאי לבחור באחד יבש יחסית; אבל אם אין לכם כזה בסביבה, אפשר להשתמש בכל יין מבעבע אחר, או פשוט ביין לבן יבש. גם לאפרול יש אלטרנטיבה, אבל היא הופכת את הקוקטייל להארד-קור: קמפרי. התוצאה תהיה מרירה יותר, וגם חזקה יותר - הקמפרי מכיל כמעט כפול אלכוהול מהאפרול.
זהב, ירוק או אדום: לכל קוקטייל הצבע והטעם הייחודיים לו, אבל כולם ישדרגו את הערב הביתי שלכם עם החבר׳ה ויהפכו אותו לבלתי נשכח. המשקאות האיכותיים של שוופס הופכים את ההכנה לקלי קלות - כל מה שנשאר הוא להרים לחיים.