אייל שני - הגרסה הנשית: אמש (ראשון), קרבות הראש בראש והאודישנים ב"מאסטר שף" המשיכו בכל הכוח, ובין דו-קרב הסלרי לזה של הטחינה, גילינו מתמודדת שהרגשנו שראינו כבר. ואז הבנו, התיאורים, ההתלהבות והתשוקה בהסברים זהים לשף מפורסם במיוחד: השופט אייל שני כמובן.
אז תכירו את איילה קיסל, שהגיעה וביקשה להכין מנה מנצחת עם בטטה. "מרחוק ראיתי שזה תפוח אדמה, וכשגיליתי את הטוויסט בעלילה זה הפך להיות בטטה. כמעט כמו הסיפור של סינדרלה", סיפרה. "זה חומר גלם שמדבר אליי עם איזשהו טוויסט מתקתק שחובק אדמה וססגוניות בצבע. אני בוחרת להוציא את הבטטה במלוא הדרה".
מהרגע שנכנסה למטבח, קיסל ביקשה מצוות הצילום להתפקס עליה, ואז החלה לתאר את המנה. "בטטה שתה בעולמה, באגמון רוקט עוקצני. אני לוקחת את הבטטה בכמה מרקמים ומדינות שונות: הקרם הצרפתי, הפסטה האיטלקית ובטטת המדורה הים תיכונית", תיארה באופן מדויק להפליא לתיאוריו של שני. "עושים קרם בטטה, שיהיה 'מוי' קרמי. השופטים יחושו את הטעם הרביעי של איילה".
כשזיהתה שהצוות לא עומד בקצב, איילה האיצה. "תרצו לשאול אותי על בצק המלח שלי? זה שלב סופר חשוב מבחינתי", העירה. "לקחתי את בטטת המדורה, ובמקום להניח על מלח כמו שכולם עושים, החלטתי לבצר אותה במלח של עצמה. הבוסט של המדורה הרבה יותר חזק".
ומה היה לאייל להגיד על המנה? "יש שלוש וריאציות של בטטה במנה: בטטה צלויה, ספגטי אל דנטה וקרם בטטה. מההתחלה לא מובן למה צריך לצלות בטטה ואז לשים אותה על קרם בטטה, שהופכת בצורה טבעית לקרם", התייחס. "אם כבר עושים את זה, למרות שאין צורך, כל אחד מהם צריך לתת מבע אחר לגמרי על הבטטה. זה לא קורה כאן".