אם התעורר בכם השבוע צורך בלתי מוסבר לאוכל הודי, סביר להניח שצפיתם באודישן של המתמודדת נטלי מזרחי אמרל ב"מאסטר שף". ההתלהבות של השופטים, העבודה המדויקת שלה, הנראות של המנות, הכל עשה חשק לארוחה הודית, עשירה בטעמים ומנחמת בטירוף.
הערב (שלישי, אחרי החדשות, קשת 12), האודישנים ממשיכים עם עוד מלא מנות מפתיעות, אבל לא נשלח אתכם לעוד פרק מבלי שמצאנו לכם את חמשת המסעדות ההודיות הכי טובות בישראל. בשיתוף פעולה עם אפליקציית easy, בחרנו את המדורגות במקום הגבוה ביותר בכל הארץ - ואלו התוצאות הטעימות והמפתיעות.
במקום החמישי - הודו הקטנה, באר שבע
בדרום הארץ שוכנת מסעדה יפיפייה שנראית כמו לקוחה היישר מהמזרח הרחוק. "הודו הקטנה" של השף חנוך סטמקר שמתמחה במטבח ההודי, היא נקודה עלייה לרגל לכל אוהבי הז'אנר. המקום מתמחה במנות עם טעם מקורי וייחודי ומשלב אוכל צמחוני, חלבי ודגים. בין המנות תוכלו למצוא תבשילים הודים קלאסיים כמו מלאי כופתה, דאל מקנאי, ופלק פניר ואם בא לכם להתפנק בקינוח, הפאי בנופי הקלאסי הוא מושלם.
דבר נוסף שמפתיע ואטרקטיבי במסעדה, הוא המחירים המשתלמים שנעים בין 26 שקלים למנה ראשונה ועד 78 ש"ח למנה העיקרית היקרה ביותר.
במקום הרביעי - טאלי לאמה, תל אביב יפו
המסעדה ההודית התל אביבית היא חלום שהפך למציאות, אותו הגו בני הזוג דניאל ואביב. בתקופה שלפני פרוץ הקורונה, הם החליטו להקים מסעדת משלוחים הודית וטבעונית, שתפעל מהמטבח הביתי שלהם בהרצליה. הזמן חלף, הביקוש עלה מיום ליום ולא נותרה ברירה, המסעדה הביתית עברה למטבח מקצועי וכך הגיע לגלגול שלה היום. במטבח מגישים מנות קלאסיות עם טעמים שמעיפים אתכם לרגע קטן אל הודו.
דבר נוסף הוא שכל התבשילים במסעדה טבעוניים ואינם מכילים גלוטן. המחירים הם כלליים, כי המנות מגיעות במשקל: 49 שקלים ל-500 מ"ל תבשיל ו-88 שקלים לליטר תבשיל.
במקום השלישי – טיקה מאסלה, אילת
אם אתם יורדים עוד יותר דרומה וחשקה נפשכם בטעמים של המזרח, טיקה מסאלה היא בחירה מצוינת. היא מגישה מנות אותנטיות, קלאסיות ומגוונות, עם תפריט נרחב שמשלב בתוכו גם מאכלים צמחוניים וגם בשריים למי שלא מוכן לוותר. המטבח מתמחה גם במנות תאילנדיות, מה שמאפשר גיוון אם אתם יותר בעניין של המוקפצים.
המחירים מגוונים ונעים בין 22 שקלים למנה הראשונה הזולה ביותר ועד 125 שקלים למנה העיקרית היקרה ביותר.
במקום השני - Lunchbox india, רעננה
הלאנץ' בוקס, היא מסעדה קטנה עם קירות תכלת באזור התעשייה של העיר רעננה. יש לה קונספט מיוחד שבו בכל יום מוגשת ארוחה שמורכבת מארבעה תבשילים משתנים. את השם שלה היא קיבלה בזכות אוכל טעים והמלצות שעוברות מפה לאוזן, והשמועות אומרות שחובה לבקר.
במקום הראשון - מונאר, תל אביב
בנחלת בנימין שבתל אביב, נמצאת מסעדת פועלים הודית ששמה הולך לפניה. המטבח מתמחה במנות הודיות אותנטיות על טהרת הצמחוני והטבעוני. כל המנות מביאות טעמים עשירים וייחודים שמלטפות את החך, עם קלאסיקות כמו: מלאי כופתה, מול הפתעות עם נגיעה ישראלית כמו מסבחה מונאר, שזה תבשיל דלעת צלויה עם חומוס צ'אנה ותבלינים.
המחירים נעים בין 35 שקלים ל-68 שקלים ולקינוח מומלץ לא לוותר על הרייס פודינג ההיסטרי.