אחת המתמודדות הבולטות שהופיעה בתוכנית האחרונה של "מאסטר שף" היא אסתר ביטון. מלבד המנות המרהיבות שהיא הכינה שהלהיבו את השופטים במיוחד וזיכו אותה בסינר, היה דבר נוסף שבלט וסקרן את שולחן המומחים: הציפורניים הארוכות איתן היא מתנהלת במטבח. במהלך האודישן שלה, השופטים התהפנטו מתנועות הידיים המקצועיות של ביטון, התקשו להתעלם מאורך הציפורניים שלה. "את מקישה עם הציפורניים, זה מייצר ויברציה ומרעיד את הסלט", תיאר אייל שני את עבודתה.
כשנשאלה האם קל לה לעבוד עם הציפורניים, השיבה לרותי ברודו: "בטח, להפך. זה כלי עזר, את לא יודעת כמה שזה נוח". הנושא סקרן אותנו במיוחד, אז לפני פרק האודישנים הבא (הערב, אחרי החדשות, קשת 12), היינו חייבים לפנות לאסתר כדי לקבל כמה טיפים שאולי יעזרו למתמודדות הבאות בתור להתנהל, וגם סתם לכל בשלנית חובבת שאוהבת ציפורניים מטופחות. "התנהלות עם ציפורניים ארוכות מתחילה בציפורן עצמה, חשוב שתהיה בנויה נכון בחלק האמצעי שלה ולא תישבר בקלות", מסבירה ביטון.
טיפים להתנהלות עם ציפורניים ארוכות במטבח:
- חשוב להשתדל ולא לנסות לפתוח דברים עם הציפורניים, לדוגמא: פתיחת קופסאות שימורים זו שבירת ציפורן כמעט בטוחה.
- להשתדל להרים ולהחזיק דברים עם הכריות של האצבעות ולא עם הציפורניים עצמן.
- תפיסת דברים קטנים עם הציפורניים (זה ממש תחליף לפינצטה).
- הרמת דברים חמים בעזרת קצוות הציפורניים. מניסיון, מקצר זמנים ומקטין סיכוי לכוויות.
- להקפיד על ניקיון הציפורניים לפני או אחרי התעסקות עם אוכל. אני אישית משתמשת עם מברשת שיניים שנגישה עבורי תמיד במטבח, זה נוח ומנקה את הציפורניים בקלות וביסודיות עם מעט סבון.
- הורדת כתמים מהציפורניים: אופציה ראשונה היא אלכוהול 70%. סופגים פד איפור באלכוהול ומשפשפים את הציפורן. האופציה השנייה היא לחצות לימון לשניים, להוסיף עליו אקונומיקה, להחדיר את הציפורניים לתוך הלימון ולשפשף היטב.