לירז כהן, מתמודדת "מאסטר שף", השתחררה לאחר 16 שנים של קריירה צבאית תובענית והגיעה להגשים את החלום שלה ולעסוק בבישול. הצילומים לתוכנית החלו לפני פרוץ המלחמה, אז עוד התגוררה בחדרה, ומאז הספיקה לעבור עם משפחתה לנווה אטי"ב, חיים פסטורליים שנפסקו ברגע אחד כשהמציאות השתנתה.
הבוקר (ג'), לירז התראיינה אצל ניב רסקין ב"חדשות הבוקר", שם סיפרה על המלחמה שתפסה אותם לא מוכנים, הקריירה הצבאית הארוכה שלה ושל בעלה - וגם על כישרון הבישול שגילתה רק תוך כדי הצילומים של "מאסטר שף".
"זאת הייתה חוויה של פעם בחיים, מסעירה פיזית ומנטלית", שיתפה לירז בהתרגשות. "לעמוד מול השופטים, הלב שלי דפק בטירוף, הרגליים רעדו. אני מקווה שלא הראיתי את זה יותר מדי. השתדלתי להיות הכי קול, אבל בהחלט חוויה נפלאה".
לירז שגילתה רק במהלך התוכנית כמה היא באמת טובה בבישול מספרת על ההפתעה: "בעלי תמיד אמר שאני מבשלת מעולה. חשבתי שאני מבשלת טוב, אבל לא משהו יוצא מגדר הרגיל. תוך כדי התוכנית, הרגשתי שכנראה שאני קצת מעל הממוצע. זה גרם לי לתחושת מסוגלת גדולה יותר ממה שהגעתי איתה".
התחושה הזו שינתה במשהו את האופן שבו את רוצה שייראו החיים שלך?
”יש הרבה מחשבות, עברנו לגור בנווה אטי"ב לפני מספר חודשים. להתעסק באוכל במקום אחד היפים בארץ זה די מתבקש. העברנו את החממות מחדרה לפה, ואנחנו רוצים להמשיך לגדל עוד גידולים ולעשות שילוב שיהיה טוב וטעים".
איך עוברת התקופה הזו באזור שלכם?
"עברנו ביולי ולא העלנו על דעתנו את מה שיקרה ב-7 באוקטובר. התחושות קשות, הצפון במלחמה. בעלי גויס מהיום הראשון למילואים. יורים המון טילים בכל יום, אבל אנחנו פה כדי להישאר. מתפללת שנזכה לימים טובים יותר בקרוב".