כבר מתחילת הדרך שלו ב"מאסטר שף", היה ניכר שעמית בזילר עומד להיות אחד המתמודדים החזקים של התוכנית. זו אחת הסיבות שההדחה שלו בפרק האחרון (ד'), תפסה כל כך הרבה אנשים בהפתעה. השופטת המיתולוגית מיכל אנסקי הגיעה לביקור עם משימת טעימה לא פשוטה ומנת הממולאים של בזילר, שהייתה החלשה ביותר - הובילה אותו אל מחוץ לתחרות.
בריאיון עם ריטה גולדשטיין ב"חדשות הבוקר", בזילר ניסה להסביר את הגורמים שהובילו להדחתו, ולהסביר מה היה עושה אחרת: "זו לא חוכמה להגיד מה הייתי עושה אחרת, אחרי שיורד הלחץ של האולפן והמשימה. הכנתי אלפי פעמים ממולאים בחיים שלי, ויש משהו בלחץ ואמרתי את זה גם בתוכנית, שאני רוצה לבדוק איך אני בתחרות זה עדיין משפיע".
איך השפיע עלייך הלחץ?
"הכל יוצא עקום, אתה קם ליום טיפה עקום וזה כדור שלג שמתגלגל".
היה גם אפקט הפוך של הלחץ, בו הוא עזר לך?
"לאורך כל העונה זה היה מוד שזה הכניס אותי אליו. לקחתי את הלחץ ותיעלתי אותו לאנרגיה, פיקוס ומיקוד. כשיש לי משהו מעורער ואני לא עד הסוף, זה נכנס וזה לא עבד לי".
אתה אחד המתמודדים היחידים שיש להם אמביציה לעבוד בעולם המטבח אחרי התוכנית.
"השאיפה תחת הדרכה ועזרה של האחים שלי, היא לפתוח גם מקום במהלך שנת 2024. במקביל גם לעשות פופ אפים עם חברים מהנבחרת. להתעסק באוכל. הגעתי ל"מאסטר שף" במחשבה שלצד המחלה שאני מתמודד איתה אני כן יכול לעבוד במטבח".