אחד הדברים הכיפיים בחיים, הוא לגלות פרט מידע קטן כביכול, שעושה שינוי גדול. מי שנוהג לבשל או לאפות כתחביב או בכלל, יודע שכל טריק או טיפ שמקצר את התהליך הוא מבורך. משימת הפטנט ב"מאסטר שף" (פרק נוסף הערב, אחרי החדשות, קשת 12), הביאה אותנו לחשוב על כל הדרכים שאנחנו מכירים לשפר את החוויה במטבח ולהפוך אותה לקלילה וטובה יותר - אז למה שלא נחלוק אותם איתכם?
בסוף יש מיליון טיפים, טריקים, פטנטים ושטיקים בעולם המטבח. כל הזמן מתגלים דברים חדשים, ובשלנים מוצאים דרכים מקוריות איך להפוך דברים טובים או פשוטים יותר. אלו הדברים שאנחנו מכירים, על חלקם אולי שמעתם וזו הזדמנות טובה להיזכר ולממש אותם, אבל חלק בטוח יחדשו ויגלו לכם חלק חדש במטבח שלא הכרתם.
- אם בא לכם שניצלים טעימים אבל אתם בקטע של בישול בריא, אתם חייבים לקנות מכשיר לריסוס שמן. החיים שלכם ישתנו ברגע שתכירו את השניצל האפוי שהוא אשכרה קריספי.
- כשאתם מבשלים פסטה, עדיף להוסיף מלח למים רק לאחר הרתיחה, כך הם ירתחו מהר יותר.
- כדי שהמרנג יקציף לכם כמו שצריך, מומלץ להוסיף קורט מלח וטיפה אחת של חומץ לפני ההקצפה.
- הכנתם בצק או עוגיות ונתקעתם בלי מערוך? תשתמשו בגליל הניילון הנצמד שלכם, זה עובד מעולה.
- בצקים עם שמרים אוהבים שני דברים: תפיחה איטית וקור. אם יש לכם אופציה, תכינו יום לפני ותשאירו להתפחה כל הלילה. גם העבודה איתם תהיה נוחה הרבה יותר.
- תוסיפו חתיכה של גזר לשמן הטיגון: הוא שומר על השמן נקי ומונע במעט את ההשלכות הבריאותיות של הטיגון.
- אם אתם קצרים בזמן ורוצים לטגן בצל במהירות, תוסיפו קמצוץ של סודה לשתייה – זה יאיץ את תהליך ההשחמה שלו.
- רוצים לשים חמאה על טוסט והיא קשה מידי? גררו אותה בעזרת פומפייה והיא תתרכך מיידית.
- כדי להגיע לתוצאה של לחם או לחמניות רכות, הניחו במהלך האפייה כלי עם מים. זה מדמה את פעולת האדים ממש כמו במאפיות.
- טריק טוב לחזה עוף עסיסי: להשרות אותו במרינדה שמכילה מיץ לימון. החומציות של הלימון מפרקת את הסיבים של העוף ונותנת לו מן בישול מקדים, זה שומר עליו עסיסי ורך.
- הקיץ מתקרב ובננות לא שורדות טוב את החום, זה כבר ידוע. כדי בכל זאת להאריך את חיי המדף שלהן במקצת, הפרידו אותן ועטפו את החלק העליון של כל אחת בנייר כסף.
- רוצים להכין סיר קציצות אינסטגרמי שמצטלם טוב? תשקלו את הקציצות וכך תשמרו על מראה אחיד וסימטרי.
- אם גם לכם סיפרו את המיתוס שאומר שאסור לשטוף פטריות, אתם לא לבד. אם הן מספיק מלוכלכות, תשטפו אותן. כמות המים המזערית שהן יספגו לא שווה את החיידקים והריסוס שאתם עלולים להכניס לגוף.
- אם בא לכם לגוון את הפירה הרגיל והקלאסי, תוסיפו לו בטטה אחת, טגנו בצל מראש וערבבו הכל יחד, זה יוצא מעדן.
- כדי שהפנקייק יצליח לכם כבר מהניסיון הראשון, אל תשימו חמאה. פשוט תשתמשו במחבת נון-סטיק איכותית בלי שום תוספת לשימון.