אחת מהתכונות המעניינות ביותר של "מאסטר שף" (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) כתוכנית בישול, היא שיש לה את היכולת לחשוף את הקהל הישראלי למטבחים שמעט פחות מוכרים לו. כך קרה למשל בעונות קודמות עם המטבח הגיאורגי, שהפך למבוקש ומוכר יותר בזכות הופעתם של מתמודדים כמו אלברט איפראימוב (עונה 8) או אירקלי גונשווילי (עונה 9).
נדמה שהמטבח שעומד להפתיע בגדול העונה, הוא מטבח אסייתי שפחות מוכר לחך הישראלי - המטבח הסינגפורי. המתמודדת אופל זוהר קאו, היא זאת שהביאה גם במשימת הראש בראש וגם באודישן שלה מול השופטים, מנות מסורתיות מבית אבא שלה שנולד בסינגפור, כמו חציל מזוגג בנוסח אסייתי וצ'ה שיו באו, לחמניית באן מאודה ממולאת פרגית לצד סלט שורשים.
רגע לפני שהוא עומד להיות מדובר בכל בית בישראל, חקרנו קצת על השורשים של המטבח הסינגפורי וגילינו שהוא מושפע ומתבסס על הרבה מטבחים אחרים. בהיסטוריה של סינגפור, מעצם היותה מדינה קטנה בעלת נמל גדול, היא נבנתה על מהגרים רבים מתרבויות שונות. לכן המטבח שלה מושפע מאוד מהאוכל המלזי והסיני, הודי, אינדונזי, תאילנדי ואף מטבחים רחוקים יותר כמו המטבח האנגלי והמזרח-תיכוני.
האוכל הוא סממן חשוב, משמעותי ומפותח בתרבות הסינגפורית, כי הוא מהווה חוט מקשר בין שלל התרבויות שחיות במדינה. יש שיגידו שמדובר אפילו באובססיה מסוימת שכן אחת מהברכות הנהוגות של הסינגפורים אחד לשני היא: "מה אכלת?".
כמה מהמנות המוכרות של המטבח הן למשל: האורז עוף היינאני, שהוא עוף מבושל ברכות עם רוטב צ'ילי חריף, סויה וירקות. סרטן צ'ילי (מנה שתעבוד קצת פחות טוב בישראל). סטאי, שהיא מנת אוכל רחוב נפוצה של שיפודי בשר צלויים עם טעם מעושן ורוטב בוטנים בצד. רוטי פראטה, סוג של לחם סינגפורי בניחוח קארי ומילוי ביצה או גבינה, והאייס קצ'אנג, קינוח קרח מגולף עם סירופ מתוק ותוספות מפתיעות כמו שעועית אדומה, תירס וג'לי.