הכי לא מה שחשבתם. אסתר ביטון הגיעה לאודישן ב"מאסטר שף" בידיעה ברורה: היא הולכת לשבור כל סטיגמה שנוכל לחשוב עליה. המתמודדת הכי צבעונית שראינו עד כה, הגיעה עם שיער מטופח וציפורניים שלא בדיוק מתאימות למטבח - והכינה לשופטים מסאחן עוף שגרם להם ללקק את האצבעות. "לא הייתי צריך לטעום אפילו, זה ברור שיש לך את זה", הפליג השף ישראל אהרוני. "החיצוניות שלך מטעה, לא הייתי מאמין שתבשלי ככה".
רגע לפני שהאודישנים יימשכו (פרק חדש במוצאי שבת, אחרי "מהדורת סוף השבוע", ערוץ 12), ביטון הגיעה ל"שישי בבוקר" ושיתפה את גלית גוטמן ויואב לימור בתחושות מאז שידור האודישן שלה. "זה חשיפה, להסתכל ולחשוב לקראת מה אני הולכת. ארי הביקורות, הפרגון והאהבה המטורפים שקיבלתי - אני לא מתחרטת לרגע, אפילו שמחה", הודתה.
בואי נדבר על שלב הראש בראש. זה אתגר חדש וקשה.
"בדיוק, וזה מביא הרבה חששות קדימה מה עוד מחכה אם ככה מתחילים. אני מאוד פרפקציוניסטית, אם אני הולכת על משהו אז זה עד הסוף".
מה את הכי אוהבת לבשל?
"באה מבית מרוקאי, אז כל האוכל האותנטי. אבל אני אוהבת גם טעמים חדשים. כל מי שיש לו רצון ללמוד לבשל יכול. יש לי מנה שאני עושה בחגים, וכולם מחכים לה: עוף עם צלעות ובצל מקורמל. הכי קל בעולם".
בהסתכלות לאחור, אסתר חשפה כי למרות הקוליות ששידרה, היא התרגשה מאוד במעמד מול השופטים. "האמת, כולם מלחיצים", אמרה. "הם נחמדים, אבל כשהם רק הגיעו אליי לשולחן באודישן ונעתקה נשמתי. אמרו לי שהיה לי ביטחון, אבל לא הבנתי איך עמדתי על הרגליים. זה חתיכת מעמד".
נכנסת עם העגלה אבל הדבר הראשון שמסתכלים זה השיער והציפורניים. את מרגישה את הסטיגמה?
"מן הסתם. כולנו כאלה, שופטים אנשים במבט ראשוני, אבל חושבת שאם זה היה מפריע לי הייתי משנה את זה. בסופו של דבר מה שמכניס אותנו פנימה ומראה מי אנחנו זה הפנימיות שלנו".