הגדה זה נחמד, אפיקומן יכול להיות ממש מרגש, אבל אם נהיה רגע כנים עם עצמנו, החלק שכולנו מחכים לו בחג הפסח – זו המימונה. החגיגות שמגיעות במקור מיהודי מרוקו, הפכו לנחלתם של כל אזרחי ישראל והן הדרך המושלמת לבלות את צאת החג ולחזור לאכול חמץ והרבה ממנו. מקווים שהתארגנתם על מימונה כבר מזמן, אבל אם לא, הכנו לכם כמה טיפים שיעזרו לחגיגה קטנה משלכם.
מי שמתמחה במיוחד בחגיגות המימונה ומארחת אותן בכל שנה, היא מתמודדת "מאסטר שף" אבישג פארי. רגע לפני שתעמוד במשימת הדחה בפרק הבא (שני, אחרי החדשות, קשת 12), ביקשנו ממנה כמה טיפים למי שרוצה לארח בפעם הראשונה מימונה אצלו בבית, או סתם להכין את המאכלים המפנקים שמאפיינים את החג.
- קודם כל מופלטות: מהניסיון שלי, כשמכינים אותן עם שמרים הן נשארות רכות יותר גם אחרי שמתקררות.
- המופלטה צריכה להיות דקה עד שקיפות! כדי שהבצק ייפתח בצורה אחידה, יש לתת לו מנוחה אחרי הכדרור לפחות שעה. במידה ואתם לא מצליחים לפתוח את הבצק בצורה אחידה, אפשר להשתמש בשתי ניירות אפייה ומערוך או קלף.
- הכנתם כמות גדולה של מופלטות אחת על גבי השניה? תגלגלו את כל הערמה ביחד לגליל ותעטפו בנייר כסף כך ישארו חמות.
- במידה והחלטתם ללכת על הדבר האמיתי ולהכין גם עוגיות מרוקאיות מכל מיני סוגים, ממליצה להכין כמות גדולה של סירופ שישמש לכל העוגיות. לסירופ: קילו סוכר, 3 כוסות מים, חצי לימון סחוט ולבשל כחצי שעה עד להסמכה.
- רוצים ספינג׳ עגולים ויפים כמו דונאטס? תפחיתו את כמות המים ל800 מ״ל על קילו קמח והכניסו את הבצק למקרר לפני הטיגון, אחרי ההתפחה השניה. כך הבצק יהיה קל לעיצוב וישמור על צורה.
- הטיפ הזה כבר ישמש אתכם למימונה הבאה: את העוגיות שנחשבות לחמץ אני מכינה לפני פסח, טובלת בסירופ ומקפיאה בקופסה אטומה היטב ללחות. לא לשכוח לשים נייר אפייה בין העוגיות שלא ידבקו. העוגיות יוצאות נהדר גם אחרי הפשרה.
בעמוד האינסטגרם של אבישג תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים מעולים למימונה ובכלל, ועוד טיפים שווים שיעזרו לכם לארח את החגיגה המושלמת. כמו שנאמר: תרבחו ותסעדו.