יצירתיות, יעילות וחדות הן אולי התכונות הכי חשובות למתמודד או למתמודדת ששואפים להגיע רחוק ב"מאסטר שף" העונה (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, ערוץ 12) - אבל כזה דבר עדיין לא ראיתם. טל ומיכל חשבו שהראש בראש שלהם יעסוק בכרוב, ואז גילו שזו בעצם חסה שהתחפשה. למרות ההלם, השניים הוציאו מנות שגרמו לשופטים להתלבטות לא קטנה בכלל. ואם עסקנו בבלבול, נתן קסקרינו איבד ריכוז לרגע קטן, וזה נגמר ברוטב הדלעת שפרץ מהמיקסר ישר לפניו בתקרית משעשעת ומלוכלכת במיוחד. אספנו כמה רגעים מהפרק האחרון שמומלץ לראות שוב:
אז מה החלטנו, זה חסה או כרוב?
כשמיכל מזרחי ראתה את הכרוב, היא אמרה: "כרוב, מעולה", אבל אז הפכה את הירק וגילתה - זה לא כרוב אלא חסה. "התמוטטה עליי נפשי, לא ידעתי מה אני עושה עם עצמי", הכריזה. אבל מסתבר שמזרחי בחברה טובה כי גם טל כהן נפל באותה התרמית. "תאונת הכרוב", סיכם זאת. אחרי שהתבלבלו והתאפסו, השניים החלו לבשל את מנת החסה המושלמת, כזו שתכניס אותם לאודישן מול השופטים. מזרחי הלכה על מנה שהיא בין מלפוף לבקלוואה, ואילו כהן, הסטודנט לרפואה, אתגר את עצמו עם חסה צלויה לצד דבש וקרם חסה. במעמד הטעימה, השופטים חשבו כי החסה הצלויה מזכירה בטעמה מושט, ואילו בנוגע למנה של מיכל מזרחי התעורר ויכוח אם מדובר בבקלוואה או מלפוף וחרוסת. עוד דבר שעורר עניין היה נראות המנות. "זו מנה מאוד לא יפה", אמר אייל שני על החסה הצלויה וחיים כהן השלים את הצד השני, "מנת המלפוף יפיפייה". סוד הקסם של הראש בראש הוא שהטעם קובע בסוף, ודווקא המנה "המכוערת" ניצחה. כשנכנס, כהן הודה בעצמו: "הגשתי מנה מכוערת, ניסיתי שתהיה יפה אבל לא הצלחתי. ניסיתי להתחכם". אל תסתכל בקנקן וכו'.
דלעת עם רצונות משלה
נתן קסקרינו עלה מצרפת, ולא סתם מצרפת אלא מהריביירה הצרפתית של קאן. למרות רמת החיים הגבוהה במשכן פסטיבל הסרטים היוקרתי, קסקרינו החליט לעלות לישראל לפני שמונה שנים, ועכשיו הגיע ל"מאסטר שף". "קשה לבוא מרמת החיים הגבוהה בצרפת לכאן", הודה. הוא החליט לבשל ריזוטו ברוטב שמכיל דלעת. בזמן ההכנות, וכתזכורת משעשעת במיוחד ללחץ הזמנים שבמטבח, נתן עבד עם המיקסר ואז זה קרה: המכסה נפל והדלעת התפזרה לכל עבר, גם על פניו. ואולי זה דווקא עזר, כי ריזוטו הדלעת ופטל היער הגניב את השופטים לגמרי, והעניק לנתן הזדמנות לבשל שוב, הפעם במסגרת האודישן.
הפרמז'נה שהובילה לעימות בין אייל לאהרוני
בקרב האננסים לירז ניצחה ברוב קולות כשהכינה אננס ממולא בקרם אנגלז, מסקרפונה וקונפיטורת אננס - ואז הגיע הזמן לפגוש את השופטים. במעמד המרגש, לירז, עד לפני רגע קצינה בקבע, שיתפה בדמות המשמעותית בחייה שעזרה לה ולבעלה, גם הוא קצין בשירות, בגידול הילדים והכניסה אותה לעולם הבישול. "הייתה לנו את סבתא של בעלי, נונה, שנפטרה לפני מספר שנים. עברנו לגור לידה והיא עזרה לנו המון. התקבלתי שם כבת משפחה מהשנייה הראשונה. הבית שלה היה מקום לשים את הראש", שיתפה בהתרגשות. חיים כהן היה נרגש גם הוא והסביר כי מדובר במחווה שמסמלת קרבה ובית יותר מכל דבר אחר. בהשראת סבתא נונה, לירז הכינה פרמז'נה די מלנזנה מופלאה עם טוויסט: ביצה. ישראל אהרוני חשב שהמנה טעימה אך לא מספיק כדי לעבור. "אני חושב שזה לא מספיק, אנחנו מצפים למשהו מסעיר יותר", אמר. מנגד, חיים כהן התלהב, ואייל הצטרף - וכך פרץ ריב מקצועי נוסף עם אהרוני. "פרמז'נה יכולה להיות רק פרמז'נה מעולה, יחסי השכבות פה מושלמים. בלי בושה הוספת את הביצה, והיא נותרה טהורה", ציין ופנה לאהרוני, "אני לא מאמין, מה אתה רוצה? איזו פרמז'נה הייתה מספקת אותך?". גם אם היה צריך לריב פעם נוספת, זה השתלם לאייל, ולירז זכתה בסינר.