טורטליני צנוברים - נהרי רוזנפלד
טורטליני ממולא בקרם צנובר עם ריקוטה, מוקפץ בפסטו עם נענע ופרמזן .
המרכיבים:
לבצק טורטליני:
500 גרם קמח
6 חלמונים
2 ביצים
כף גדושה שמן זית
כף שטוחה מלח
למלית:
200 גרם צנוברים
מכל שמנת מתוקה
150 גרם ריקוטה
מלח
פלפל שחור
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
לפסטו:
50 גרם צנוברים קלויים שנשארו מהמלית
100 גרם צנוברים לא קלויים (בנוסף)
צרור גדול של בזיליקום
צרור קטן של נענע
7 שיני שום
100 גרם פרמזן
שמן זית
אופן ההכנה:
הבצק: עורמים את הקמח על שולחן, יוצרים בתוכו גומה ושוברים את הביצים (והחלמונים) פנימה. מוסיפים שמן זית ומלח ובהדרגה משלבים בין הקמח לחומרים רטובים. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה וחצי.
המלית: קולים את הצנוברים עד הזהבה. מכניסים 150 גרם מתוכם לבלנדר יחד עם שמנת, ריקוטה, מלח, פלפל, מיץ וקליפת לימון.
הפסטו: טוחנים בבלנדר את הצנוברים הקלויים שנשארו (50 גרם), יחד עם הצנוברים הלא קלויים, הבזיליקום, הנענע, השום והפרמזן. מוסיפים לאט לאט ותוך כדי טחינה שמן זית, עד שמגיעים למרקם הרצוי.
1. פותחים את הבצק, יוצרים צורות וממלאים.
2. מבשלים את הטורטליני במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים למעלה.
3. מחממים את הפסטו במחבת ומוסיפים את הטורטליני החם.
קובה דלעת - ניסים זלייט
קובה עיראקית מבצק סולת עדין ממולאת בשר מתובל בתוך מרק עשיר חמצמץ ומתקתק.
המרכיבים:
לבצק:
חצי ק"ג סולת
350 מ"ל מים
מעט מלח
למילוי:
2 בצלים, קצוצים דק
מעט שמן
חצי ק"ג בשר בקר שומני, טחון
מלח
פלפל שחור
בהרט
למרק:
1 בצל גדול, קצוץ
שיני שום קצוצות
שמן זית
פפריקה מתוקה
2 עגבניות, קלופות ומגוררות
1 כף רסק עגבניות
כף סוכר
2-3 ליטר ציר עוף או בקר
5-6 גבעולי סלרי עלים, קצוצים
כף מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
לפיתות:
חצי ק"ג קמח
חצי כף סוכר
20 גרם שמרים טריים
חצי כף מלח
350 מ"ל מים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: משרים את הסולת במים למשך 20 דקות. מוסיפים את המלח ולשים היטב לקבלת בצק גמיש.
2.מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצלים במעט שמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים בשומן של עצמו. מוסיפים תבלינים ומקררים.
3.מכינים את הקובות: יוצרים מהבצק כדורים. בעזרת האגודל יוצרים בכל כדור גומה, ומעמיקים אותה עוד ועוד עד שנוצרת מעטפת בצורת אצבעון. ממלאים כל אצבעון במילוי, צובטים-סוגרים את פתח האצבעון ומגלגלים בעדינות ליצירת כופתאות קובה. צובטים ומסירים שכבת בצק שנותרה. שומרים במקפיא.
4.מכינים את המרק: מטגנים את הבצל והשום בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את הפפריקה, העגבניות המגוררות, רסק העגבניות והסוכר וממשיכים לטגן עוד קצת.
5.מוסיפים 2-3 ליטר ציר עוף/בקר ומביאים את המרק לרתיחה. מוסיפים את עלי הסלרי, המלח והפלפל הגרוס ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות. מוסיפים את הדלעת.
6.מחליקים בזהירות לתוך המרק הרותח את הקובות ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות נוספות. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים תיבול. מגישים חם.
הפיתות:
1.לשים את כל המרכיבים בקערה כדקה. מחכים 15 דקות ולשים שוב. מניחים ל-45 דקות.
2.יוצרים מהבצק כדורים ומסדרים על נייר אפייה פרוס על השיש. משאירים להתפחה של 10 דקות.
3.פותחים כל כדור בצק לפיתה.
4.מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מניחים בפנים פיתה ומכסים. כשהפיתה מזהיבה הופכים ומשאירים לדקה נוספת.
>>למתכון העוואמה שהטריף את השופטים ויצא עוד לפני הפרק - לחצו כאן
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.