אם צפיתם בפרק האחרון של "מאסטר שף" (פרק הדחה בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) וראיתם את מנת הרביולי מוח שהכין אריה רוזנשטוק, יש שתי אופציות: או שעשיתם פרצוף נגעל לטלוויזיה, או שהפה שלכם התמלא רוק והבטן התחילה לקרקר. בכל הקשור לחלקי פנים, יש אנשים שחושבים שהם מעדן מלכים ויש כאלה שפשוט לא מסוגלים לדמיין שהם מכניסים משהו כזה לפה. לכן הכתבה הזאת מיועדת לחתך מאוד מסוים של האוכלוסייה ששומע את המילה "מוח" ונהיה רעב.
אספנו לכם כמה מתכונים מיוחדים, חלקם קלאסיים לחלוטין וחלקם גרסה חדשה ומרעננת לעבוד עם חומר הגלם הזה ששנוי במחלוקת. אז אם נשארתם עם חשק בלתי מוסבר למוח, זה הרגע להיכנס למטבח:
- צ'ילי קון קרנה עם טוויסט של אייל שני - תבשיל מטורף שמכיל בתוכו 3 סוגי תבשילים שונים ואיך לא? מוח.
- נקניקיית בשר שמוגשת על מוח צרוב - אחת המנות הזכורות והאהובות של רחל אלול מתמודדת עונה 5.
- קוראסון במילוי תבשיל בשר ומוח - תודו שבחיים לא חשבתם לשים מוח ובשר ראש בתוך קוראסון.
- תבשיל מוח חריף קלאסי - מנה קלאסית לערבי חג וערבי שישי, מומלץ לצד חלה טרייה ומושקעת.
- מוח בסגנון מצרי בציפוי פיסטוקים - אם אתם אוהבי מוח, אבל התבשילים הקלאסיים פחות מדברים אליכם.