צלעות טלה בציפוי פיסטוק ועשבי תיבול | מנת הגמר של אהרוני

מרכיבים:

קילו של שורת צלעות טלה מנוקות יפה
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל גרוס
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
שליש כוס פיסטוקים טחונים גס
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
2 כפות עלי תימין
3 שיני שום קצוצות דק
קליפה מגורדת מלימון

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את נתח הצלעות.
  2. מחממים את השמן וכשהוא חם צורבים את הנתח יפה מכל צדדיו עד שהוא שחום.
  3. מערבבים את השום, תימין, רוזמרין, פיסטוק וקליפת לימון.
  4. מורחים את הנתח בחרדל  עליו מפזרים את תערובת התבלינים-פיסטוק בשכבה אחידה.
  5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל כ 15-20 דקות.
  6. פורסים ומגישים.

דג בלימון וארטישוקים | מנת הגמר של רותי ברודו

המרכיבים:

דג שלם, על העצם, רצוי לוקוס אבל אפשר גם קילו וחצי בר ים 
4 יח' ארטישוק אלה רומנה
2 לימונים (לתיבול הדג והארטישוקים)
6 בצלים קטנים
ראש שום
צ׳ילי ירוק
שמן זית
מיץ מ 5 לימונים
5 לימונים כבושים קטנים
כף צלפים
עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את נתח הצלעות.
  2. מחממים את השמן וכשהוא חם צורבים את הנתח יפה מכל צדדיו עד שהוא שחום.
  3. מערבבים את השום, תימין, רוזמרין, פיסטוק וקליפת לימון.
  4. מורחים את הנתח בחרדל  עליו מפזרים את תערובת התבלינים-פיסטוק בשכבה אחידה.
  5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל כ 15-20 דקות.
  6. פורסים ומגישים.
    רותי ברודו (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
    צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

קציצות לוקוס ברוטב עגבניות ושומרים | מנת הגמר של חיים כהן

מרכיבים:

לקציצות לוקוס:

4-5 שומרים נקיים, חצויים, פתוחים למילוי בחתך רוחב מתחת לעלים
500 גרם לוקוס מפולט וטחון פעמיים במטחנת בשר
כוס עלי כוסברה קצוצים
חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
2 כפות סולת
1 כפית פלפל לבן
שמן זית 

לרוטב:

20 יח' עגבניות שרי צבעוניות חצויות
1 פלפל ירוק פרוס
3 עגבניות מגי מגורדות גס
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
כפית פלפל לבן 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השומרים 10 דקות במים רותחים וממולחים, מסננים.
  2. מערבבים את הדג עם שאר מרכיבי הקציצות בקערה.
  3. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את הפלפל החריף ואחרי דקה את השום לעוד דקה
  4. מוסיפים את עגבניות השרי למחבת, מטגנים כ-5 דקות, מוסיפים את העגבניות המגורדות וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ מלימון אחד. את שאר החומרים מבשלים 10 דקות.
  5. מוסיפים את הקציצות לסיר, ממלאים את השומרים בתערובת הקציצות ומוסיפים את השומרים הממולאים לסיר. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות.