צלעות טלה בציפוי פיסטוק ועשבי תיבול | מנת הגמר של אהרוני
מרכיבים:
קילו של שורת צלעות טלה מנוקות יפה
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל גרוס
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
שליש כוס פיסטוקים טחונים גס
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
2 כפות עלי תימין
3 שיני שום קצוצות דק
קליפה מגורדת מלימון
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את נתח הצלעות.
- מחממים את השמן וכשהוא חם צורבים את הנתח יפה מכל צדדיו עד שהוא שחום.
- מערבבים את השום, תימין, רוזמרין, פיסטוק וקליפת לימון.
- מורחים את הנתח בחרדל עליו מפזרים את תערובת התבלינים-פיסטוק בשכבה אחידה.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל כ 15-20 דקות.
- פורסים ומגישים.
דג בלימון וארטישוקים | מנת הגמר של רותי ברודו
המרכיבים:
דג שלם, על העצם, רצוי לוקוס אבל אפשר גם קילו וחצי בר ים
4 יח' ארטישוק אלה רומנה
2 לימונים (לתיבול הדג והארטישוקים)
6 בצלים קטנים
ראש שום
צ׳ילי ירוק
שמן זית
מיץ מ 5 לימונים
5 לימונים כבושים קטנים
כף צלפים
עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את נתח הצלעות.
- מחממים את השמן וכשהוא חם צורבים את הנתח יפה מכל צדדיו עד שהוא שחום.
- מערבבים את השום, תימין, רוזמרין, פיסטוק וקליפת לימון.
- מורחים את הנתח בחרדל עליו מפזרים את תערובת התבלינים-פיסטוק בשכבה אחידה.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל כ 15-20 דקות.
- פורסים ומגישים.
קציצות לוקוס ברוטב עגבניות ושומרים | מנת הגמר של חיים כהן
מרכיבים:
לקציצות לוקוס:
4-5 שומרים נקיים, חצויים, פתוחים למילוי בחתך רוחב מתחת לעלים
500 גרם לוקוס מפולט וטחון פעמיים במטחנת בשר
כוס עלי כוסברה קצוצים
חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
2 כפות סולת
1 כפית פלפל לבן
שמן זית
לרוטב:
20 יח' עגבניות שרי צבעוניות חצויות
1 פלפל ירוק פרוס
3 עגבניות מגי מגורדות גס
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
- מבשלים את השומרים 10 דקות במים רותחים וממולחים, מסננים.
- מערבבים את הדג עם שאר מרכיבי הקציצות בקערה.
- במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את הפלפל החריף ואחרי דקה את השום לעוד דקה
- מוסיפים את עגבניות השרי למחבת, מטגנים כ-5 דקות, מוסיפים את העגבניות המגורדות וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ מלימון אחד. את שאר החומרים מבשלים 10 דקות.
- מוסיפים את הקציצות לסיר, ממלאים את השומרים בתערובת הקציצות ומוסיפים את השומרים הממולאים לסיר. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות.