יכולות המטבח של המתמודד איתי דגן אינן מוטלות בספק. מתחילת התחרות של "מאסטר שף" (פרק הדחה נוסף הערב, אחרי החדשות, קשת 12), הוא מוכיח פעם אחר פעם כי יש לו ידע נרחב, טעמים מקוריים וטכניקות שמביאות אותו תמיד אל המקומות הראשונים במשימות. בזמן שישראל אהרוני וחיים כהן התפעלו מהדרך בה הוא פותח בצק של חצ'אפורי, הוא שיתף על הקשר לאוכל הגרוזיני המסורתי והקרבה לאמא שלו.
במשימת הבורקס החליט דגן לחזור אל הטעמים של הבית ולקח על עצמו משימה לא פשוטה: להכין מאפה גרוזיני מסורתי שדורש מיומנות גדולה. השופטים שהתפעלו מטכניקת פתיחת הבצק שלו, תהו אצל מי הוא למד, והוא השיב: "זה מאכל של אמא. רק לפני כמה שנים הכנתי את החאצ'פורי הראשון שעשיתי בעצמי. פתחתי כשהיא הסתכלה עליי, זה לא פשוט לגבר להיות במטבח עם אמא".
כהן שהסתקרן מהסיפור, שאל מה אמו של דגן חושבת על המאפה שלו וקיבל תשובה מפתיעה: "היא עוד לא טעמה אותו כשהכנתי בלעדיה. לא יכול להכין לאמא, זה נוגד את חוקי הטבע. בגלל זה הרבה שנים לא רציתי לעשות את זה, מאוד הרתיע אותי".
דגן המשיך וחשף את הקשר הקרוב שלו לאמו, שנוצר בין היתר דרך המטבח: "אני די קשור לאמא, אנחנו שלושה בנים. קשה לה שאין בת שיותר נוח איתה, אז נראה לי אני ממלא המקום של הבת בבית. היא תתרגש כשהיא תראה אותי מכין ועושה את הפתיחות כמו שהיא עושה, אני מקווה שהיא תהיה גאה במה שהכנתי".