הוא ממולא בכל טוב, לפעמים רך לפעמים קריספי, מתוק וגם מלוח, ויש לו הכי הרבה סגנונות הכנה בעולם - כיסונים. מנה שסוגרת פינה גם כראשונה וגם כעיקרית. אחרי שגל מורן ישראלי מ"מאסטר שף" לימדה אותנו מה זה הפילמני, עכשיו אנחנו מבינים שמדובר בכיסון שהיא מתכננת להכין הערב (חמישי, אחרי החדשות, קשת 12), לנו כמובן כבר נפתח התיאבון. אז אספנו 10 מתכונים מעולים לכיסונים. קדימה למטבח.
כיסוני בצק עם גבינה וזיתים
על הבורקסונים האלה אנחנו יכולים להעיד ממקור ראשון: ניסינו אחד, ולא הצלחנו להפסיק עד שהצלחת הייתה ריקה. ומה יש שם בסך הכל? ממרח זיתים, שאפשר להכין או לקנות, וגבינת פרומעז. מדהים.
למתכון כיסוני בצק עם גבינה וזיתים
ורניקס עם בצל מקורמל
כיסוני בצק בדיוק כמו אצל סבתא שלנו, עם בצק דק שמקבל טיגון קליל בחמאה, מילוי תפוחי אדמה קלאסי וגולת הכותרת: הבצל המקורמל, שעושה את כל המנה. הוא דורש קצת סבלנות ואמונה, אבל זה לגמרי שווה את זה.
שישברק לבנה עיזים של חיים כהן
אין הרבה מקומות בארץ שמגישים שישברק כהלכתו. אחרי שניסינו כמה מהם החלטנו שאין כמו בבית, ומאז אנחנו מחכים למתכון הנכון.
למתכון של שישברק לבנה עיזים של חיים כהן
פנזרוטי במילוי נוטלה
כמה כיף בביס אחד: קינוח איטלקי מקסים של כיסוני בצק זהובים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בנוטלה. נשמע כמו משהו שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול? זה בדיוק זה.
קטאייף
הנה לכם כמה מהאהבות הכי גדולות שלנו, בסדר אקראי: בצק, דברים מטוגנים, ממתקים, כל מה שספוג בסירופ. או במילה אחת: קטאייף.
דושפרה עם תפוחי אדמה
המנה הזו של אלברט איפראימוב חוגגת את תפוחי האדמה עם נוכחות יפה גם במרק וגם בתוך הכיסונים, ועושה את זה כל כך טוב.
גיוזה עוף ופטריות
כיסונים אסייתיים עם עוף, פטריות וג'ינג'ר, שתחתיתם מטוגנת ושחומה וחלקם העליון מאודה. נשמע מסובך? בערך כמו להכין חביתה.
כיסונים ממולאים בכבש
כיסוני בצק ברוטב פלפלים פיקנטי, עם מילוי בשר כבש מתובל היטב.
קאדה במילוי גבינה
כיסונים פריכים במילוי מעודן של גבינות, מוגשים עם רוטב פסטו ואלף האיים.
מאפי גבינה בשתי גרסאות
כיסוני בצק פילאס בשני סוגי מילויים: המתוק עם גבינה ודובדבנים והמלוח עם תרד ופרמזן - ושניהם מוכנים בפחות משעה.