מצרכים
הדג -
2 יחידות לברק פילה סה"כ 400 גרם (דג לברק מפולט ונקי מעצמות)
שמן זית כף (10 מ"ל)
גרידת לימון (כפית)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח ים אטלנטי
2 כפיות שמן זית לצריבה הדג
2 גבעולי שמיר
לסלט -
4 יחידות לבבות ארטישוק
4 יחידות גזר ננסי
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
מיץ לימון טרי (חצי כוס)
כפית סוכר
כפית מלח
1/2 כוס שמן זית (120 מ"ל)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
גבעולי שמיר לקישוט המנה
אופן הכנה
הכנת הדג -
למרינדה:
- קוצצים את השמיר, ומערבבים עם שמן זית וזסט הלימון
- מורחים על הדג המפולט (סה"כ 2 פילטים), ומחכים 10 דקות
לאחר 10 דקות:
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס
- מחממים מחבת פסים ומוסיפים מעט שמן זית. צורבים את הדג העור ראשון כלפי מטה, ולאחר מכן הופכים לצד השני
הכנת הסלט -
- חולטים את לבבות הארטישוק במי מלח 10 דקות, ומסננים
- קולפים את הגזרים (אפשר להשאיר קצת גבעולים), ומניחים אותם בסיר
- חותכים את הלבבות לרבעים, ומוסיפים לסיר
- מערבבים עם מטרפה בקערה שמן זית, לימון, מלח וסוכר עד שנוצר רוטב סמיך. מוסיפים לסיר את מיץ התפוזים, המים והרוטב הסמיך, ומבשלים עד לריכוך מלא
- על צלחת הגשה נאה, מניחים את לבבות הארטישוק הגזרים והרוטב ועליהם את פילה הלברק
- מקשטים בגבעולים שמיר
בתיאבון!