שם: אור ונגנהיים
גיל: 31
תאריך לידה: 21.5.1991
מצב משפחתי: רווק
מקצוע: מנהל פרויקטים לשיפור אפקטיביות ארגונית
חשבון אינסטגרם: OrWangenheim
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
1. אני כמעט אף פעם לא שותה משקאות חמים, גם בחורף בכל בוקר אני שותה אספרסו עם קרח.
2. לפני כל נסיעה בת הזוג שלי ואני בונים תיקיות בגוגל מפס לכל סוג פעילות וסוגי ארוחות (ארוחות בוקר, אוכל רחוב, FineDining, בתי קפה, ברים ועוד) כך שבכל מיקום שאנחנו נמצאים נוכל בקלות למצוא משהו מומלץ (אחרי מחקר מעמיק) שקרוב אלינו.
3. אני ממש לא בנאדם של בוקר ומסיבה לא ברורה במקצוע שלי לקוחות חושבים שזה לגיטימי להתקשר ולקבוע פגישות ב-8:00 בבוקר.
4. אני אוהב ספורט אתגרי (קייטסרף וסנואובורד בעיקר) כמעט כמו שאני אוהב לבשל ולאכול. הכי אוהב לסיים יום גלישה עם ארוחה טובה ומושקעת.
5. עד התוכנית השתדלתי שהנוכחות שלי ברשתות החברתיות תשאף לאפס.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
האחים מקדונלד, איך הם חשבו לעשות חזרות "יבשות" לתהליך הבישול המהיר במטבחים שלהם ולהביא אותו לאפקטיביות כזו בתחילת הדרך.
טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו:
לפרק את המנה לאלמנטים ולתכנן את התהליך מהסוף להתחלה, בדרך הזו יש סיכוי נמוך יותר לפספוסים ומצליחים לעשות יותר.
מה גרם לך להתחיל לבשל?
מעבר לעובדה שזה דבר שגדלתי לתוכו, הצלילים, התנועות, הריחות והטעמים והעובדה שאפשר לדמיין משהוא ויחסית מהר להפוך אותו למציאות.
מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
אמא מכינה קצפת מוקה ואני מפרק אותה בזמן שהיא לא רואה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
שמרתי על הבית של ההורים בזמן שהם היו בחו"ל, אמא בדיוק קנתה מיקסר חדש וזה עשה לי חשק להכין בצק בפעם הראשונה. כשסיימתי לא חשבתי שזה חשוב להוריד את וו הלישה והשארתי אותו על המיקסר ליומיים, שחזרתי להוריד אותו לא משנה מה ניסיתי הוא לא יצא. בסוף היה צריך לנסר אותו ואת התושבת שלו.
מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
רגל קרושה, למרות שזה מאכל דיי שכיח בבית שלי. משהו בשילוב של ג'לי והמילה "רגל" מייצר אצלי סלידה אין סופית.
מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
די כלום, אני עושה קניות ספציפיות לכל דבר שאני מבשל אז אולי קצת שאריות.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
מד-חום, שלומדים לשלב איתו בהרבה דברים מגלים שכמעט תמיד דברים יוצאים מדוייקים.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?
המחמאה של אהרוני על הטיפול שלי בשייטל, קופצת לי לראש בכל פעם שאני דוחף את המד-חום לבשר.
מהי מנת הדגל שלך?
בורקס סרטנים עם גרידת עגבניות חריפות וביצה קשה מגוררת.
מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
סלט של קרפיון וגזר כבוש, במסעדה בפארג, בעצם סוג של גפילטע-פיש כבוש. כששאלו את השף אם הוא יודע מה זה גפילטע לא היה לו מושג על מה אנחנו מדברים.
וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
אני באופן דיי קבוע מוסיף לימון לעגבניות. עכשיו אחרי האודישן נראה לי שצריך לשמור את זה בסוד מאייל.