שם: סיוון בריק חן
גיל: 27
מהיכן בארץ: רעננה
תאריך לידה: 4.6.1995
מצב משפחתי: נשואה + כלב
מקצוע: ראש צוות פיתוח בחברת Namogoo - חברת סטארט אפ בהרצליה.
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: sivanbrick
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
1.אני לא הולכת למסעדה בלי להסתכל על התפריט ולבחור את המנות שאוכל מראש.
2. אחת התקופות הטובות בחיי היו שירותי הצבאי - התחלתי בתור מדריכת חי״ר על נגמ״שים (כן כן, נהגת נגמ״ש מוסמכת) ולאחר מכן הייתי קצינת מבצעים בגדוד 890 בצנחנים, שם הכרתי את בעלי.
3. חלום הילדות שלי היה להיות מנחה בערוץ הילדים ולהופיע על במת הפסטיגל. חלומות לחוד ומציאות לחוד - הייתי בלהקת שירה ברעננה ותמיד היו נותנים לי בכוונה מיקרופון שלא עובד.
4. כשהייתי קטנה גילחתי גבה וחצי כששיחקתי עם עצמי בערוץ הקניות ומכרתי סכין גילוח לצופים בבית.
5. החיפוש הכי נפוץ שלי בגוגל - ״הכלב אכל…״ (לדוגמא: הכלב אכל מדוזה, הכלב אכל כוורת דבורים, הכלב אכל את המיטה שלו ועוד) - לכלב יש תאבון בריא.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
אסי עזר ורותם סלע אשאל אותם אם אפשר להיות חברה שלהם.
טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו: תמיד חשוב להחזיק צנצת פלפל צ׳ומה למקרה הצורך, זה הבסיס לכל תבשיל אדום. אפשר לקנות אבל מומלץ להכין לבד (אתם לא יודעים כמה זה פשוט וטעים. מתכון אפשר למצוא אצלי באינסטגרם)
מה גרם לך להתחיל לבשל?
זה תמיד היה מובן מאליו שאהיה קשורה למטבח. המשפחה שלי חיה ונושמת אוכל, אני זוכרת מילדותי את הסירים החמים שאמא שלי הייתה מכינה בכל יום ואת הבורקס הטורקי בכל שבת. עד היום כל מפגש או אירוע משפחתי סובב סביב אוכל.
מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
כשהייתי קטנה הכנתי עוגת פילסברי עם הוראות מדויקות. כשהעוגה יצאה מהתנור לא הבנתי למה היא לא תפחה. אחרי שאמא עברה איתי על ההוראות הבנתי ש3/4 זה שלושת רבעי ולא 3 או 4 כוסות (שמתי 4 כוסות שמן).
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
חברה שלי הביאה לי שקית עלי גפן שהיא קטפה. הכנתי ממולאים, השקעתי בהם וחיכיתי להם כל כך, אבל כשטעמתי אותם הבנתי שעלי גפן הם לא. דבר כזה מר לא אכלתי בחיי.
מה המאכל שלא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
דג. פחות מתחברת.
מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
סטוקים של חמאה, פרמז׳ן ויין לבן. במזווה ניתן יהיה למצוא ארגזים של פחיות רסק mutti.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
אין לי אחד כזה. אני מכורה לכלי מטבח, חנויות כלי מטבח הן ה-ZARA שלי.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?
יש פה גאונות במנה הזו״ - לוקחת איתי הלאה להמשיך לחשוב מחוץ לקופסא, לנסות לחדש ולהיות ייחודית אבל יחד עם זאת ליצור מנות פשוטות וטעימות.
מהי מנת הדגל שלך?
פסטה. פסטה על שלל גווניה וצורותיה - פסטה לכל מצב רוח כבר אמרתי לא?
מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
כשהיינו בירח דבש במלדיביים אכלנו במסעדה צמחונית. קיבלנו רביולו אחד ברוטב שנראה לכאורה רוטב שמנת, אבל כשטעמתי את המנה הייתי פשוט בשוק מהטעמים המטורפים שחוויתי - רביולו ממולא קוקוס צעיר עם טעמים אסייתים משוגעים: חמוץ מתוק וחריף בו זמנית. ואז, בלי לחשוב פעמיים, החלטתי לקום ולהיכנס למטבח. יום אחרי, בזמן שבעלי משתזף בבריכה עם כוס מרגריטה, אני קיבלתי קורס מעמיק מהשפית הראשית על איך להכין את הרביולו בעצמי. בהמשך החופשה, כל יום לפני ארוחת הערב הלכתי במיוחד למסעדה הצמחונית, הזמנתי רביולו והמשכתי למסעדה הבאה.
וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
עדיין עם הרגל מגונה מהצבא ולפעמים מכינה אורז ופתיתים במיקרו