שם: חיים רבינוביץ
גיל: 46
מהיכן בארץ: קיבוץ חולדה
תאריך לידה: 21/05/1976
מצב משפחתי: נשוי למורן ואבא של רוני ושחר המדהימות
מקצוע: קצין בקבע ממש רגע לפני פרישה
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: haim_rabinovich
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
1. אני שומע מוזיקה בכל פעם שאני מבשל, בדגש על הזמר המזרחי שאני מאוד אוהב.
2. אני בן זקונים, אחותי גדולה ממני ב-14 שנים.
3. את ההריון שלי רצו להפסיק בשלבים מוקדמים כי חששו שהוא לא תקין. אמא שלי החליטה להשאיר אותו כי היתה לה תחושה שמדובר בטעות (תכלס, צדקה).
4. הציון של בפסיכומטרי הוא 748.
5. נכשלתי בבגרות במתמטיקה בתיכון וכשהשלמתי לקראת לימודי תואר ראשון במהלך השירות הצבאי קיבלתי ציון 100 ב-5 יחידות.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
ישראל קטורזה כי צחוק זה התרופה הכי טובה לחיים וגם הייתי רוצה לשאול אותו איך זה להיות אבא ל-7 ילדים ועדיין להישאר שפוי (בתור אבא לשתי בנות).
טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו:
אם לא מנסים לא מצליחים.
מה גרם לך להתחיל לבשל?
אל עולם האפייה נכנסתי בתקופת הלימודים האקדמים שלי. היה לי זמן אז פשוט ניסיתי, ראיתי שאני מצליח ונהנתי מכל רגע והחלטתי להמשיך ולפתח את התחביב. לבישול עצמו נכנסתי בעקבות רכישה של מטבח חוץ מדהים, כזה שתמיד חלמתי עליו - יש בו טאבון ומנגל שהוא גם מעשנה (בדיוק כמו זה שהגעתי איתו לאודישן). המטבח וכל מה שבתוכו גרמו לי להבין כמה אני אוהב את הבישול והאפיה באש גלויה, כולל בשרים ופיצות מיוחדות.
מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
לפני הרבה שנים הכנתי ארוחת ערב שלמה לבד לכבוד מסיבת יום ההולדת של מורן. הגיעו 20 איש וכל הארוחה היתה עליי, החל מהמנות הראשונות דרך העיקריות ועד לקינוח. המנות יצאו מעולות אבל יותר מזה, נחשפתי בפעם הראשונה לתחושה העילאית המתרחשת כשהאוכל שאני מכין טעים לאנשים אחרים ולא רק לי. זאת הייתה תחושה שקשה להסביר אותה במילים אבל מאז הבנתי שאני רוצה להרגיש אותה שוב ושוב.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
הגיעו אלינו חברים לארוחה בשבת בצהריים וכל הארוחה התפארתי והכנתי אותם לקינוח שהכנתי במיוחד בשבילם, זה היה מלבי מיוחד שדיברתי עליו כל הארוחה. לבסוף התברר ששכחתי במהלך ההכנה לשים סוכר במלבי והוא יצא מר ולא טעים. אבל אל תדאגו, זה לא קרה מאז שוב (בכל זאת איש צבא, תחקיר והפקת לקחים).
מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
רגל קרושה. האם אני צריך לפרט?
מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
בלוק של 2 קילו של גבינת מוצרלה (כי צריך תמיד להיות מוכן להכין פיצות), שמרים יבשים (פיצות אמרנו כבר לא?) מנגו וליצ'י.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
סכין חד ואיכותי. בגדול, את כל הדברים האחרים אפשר לעשות בעבודת ידיים.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?
המחמאה של מיכל שאהבה את יכולת השינוי שלי כשסיפרתי שרק לפני כמה חודשים התחלתי לאכול דגים. אהבתי אותה במיוחד כי היא באמת מסמלת את מי שאני בהקשר של אוכל - סקרן ובעיקר מוכן לחקור, ללמוד ולנסות כל דבר.
מהי מנת הדגל שלך?
עוגת גבינה אפויה שהייתה הדבר הראשון הרציני שהכנתי. הכנתי מאז עשרות כאלה. היום אני עושה אותה בעיניים עצומות, בעמידה על הראש באמצע הלילה והיא פשוט חלומית.
מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
כשהייתי קטן, דוד שלי היה אוכל בארוחת ליל סדר את העין של דג הקרפיון שהיו מגישים לו. ניסיתי את זה, רק פעם אחת, וכמו ששחר הבת הקטנה שלי אומרת - לא לטעמי.
וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
משתמש בממרח שוקולד "השחר" בכל המאפים שלי במקום בפרלינים. בחיי שזה מעולה.