אפשר להכריז: הטמפרטורות יורדות לאט לאט, הפוני כבר לא נדבק למצח והמזגן שעבד עד כה שעות נוספות, כבר מקבל סוף סוף מעט מנוחה. הסתיו כבר כאן, ומעבר לעובדה שמדובר באחת העונות הנעימות של השנה, הסתיו הוא ללא ספק עונת הפירות והירקות. אז לכבוד ראש השנה שבא עלינו לטוב, ובעיקר לכבוד כל חומרי הגלם שהולכים לככב אצלנו ואצל מתמודדי "מאסטר שף" (הערב אחרי החדשות, קשת 12) במטבח, קבלו חמישה מתוכנים שיסדרו לכם את העונה הרומנטית ביותר.
ריזוטו ירוקים בחמאת לימון
נתחיל מהסוף: מצאנו את המנה שתגרום לנו לאכול כרוב ניצנים בהנאה גדולה. מדובר במנה צמחונית ובריאה, המכילה בתוכה מגוון רחב של ירקות ירוקים, שום, בצל וכל הטוב שיש לטבע להציע. נכון, מדובר בלא מעט השקעה אבל הריזוטו הזה בהחלט שווה אותה, מילה שלנו.
>> למתכון ריזוטו ירוקים בחמאת לימון
פסטה אבוקדו
העונה של פרי האל, הלוא הוא אבוקדו, מתחילה אי שם באזור אוגוסט. נכון, קיימים זנים שונים ורובים נקטפים בעונות שונות, אך אחד מזני האבוקדו הכי פופולריים בארץ, נקטף בעונת הסתיו. אפשר להשתמש בפרי המדובר באינספור וריאציות ולא חסרים מתכונים המנצלים את סגולותיו, אבל פסטת האבוקדו הזאתי היא על גבול ההברקה. בתוך חצי שעה עבודה, תקבלו פסטה ברוטב קרמי וקטיפתי - ללא טיפה אחת של שמנת ועם המון, אבל המון, בריאות.
שטרודל תפוחי עץ בבצק פילו
מפואר אך קלה להכנה: מצד אחד הקינוח הזה גורם לנו להרגיש שאנחנו מסתובבים ברחובות אירופה, ומצד שני הוא קל כך פשוט להכנה שאין סיכוי שלא תנסו אותו בבית. בחצי שעה של עבודה, תקבלו שטרודל תפוחי עץ שיגרום לכם להתיישב על הכורסא, ולפתוח כפתור - כי לא תצליחו להפסיק לנשנש אותו.
>> למתכון שטרודל תפוחי עץ בבצק פילו
חצילים בתחמיץ
אין אדם שיודע להוציא מירקות את הכי טוב שלהם מאייל שני. לכן, כשאנחנו מחפשים מתכון לסלט מיוחד, הדבר הראשון שנעשה הוא לפנות אליו. נכון, יש כמה שלבים בדרך עד שסלט המיוחל יעמוד על השולחן, אבל הם לא דורשים הרבה זמן עבודה ובינינו? כולם יכולים לעשות אותם.
סלט אורז קר ובטטות צלויות
סלט אורז מלא, עם בטטות צלויות ובצל ברוטב היסטרי של צ'ילי, בזיליקום ולימון, שמעבר לעובדה שהוא יכול לסגור פינה, הוא יכול להיות ארוחה בפני עצמה. מדובר במנה מזינה, בריאה ונהדרת שתשאיר אתכם קלילים ורעננים במהלך היום.