המתמודדים בעונת העשור הצליחו לעבור את מבחן הטעימה העיוורת ואת הרף הגבוה שהציבה להם רותי ברודו באודישן הגורלי אבל כמונו, גם הם עושים מדי פעם טעויות במטבח. רגע אחרי שהנבחרת של "מאסטר שף" (הערב, רביעי, בקשת 12) יצאה לדרך, הם נזכרים ברגעים הקולינריים הפחות מחמיאים שלהם, וזה הרבה יותר מצחיק מלשים מלח בקפה במקום סוכר.
שרה לאה מלכה | התחלה קשה
"כשהתחלתי לאפות, רציתי להכין לחם שיהיה עגול בדיוק כמו במאפייה. אז שמתי את הלחם בתוך סיר עגול והכנסתי אותו לתנור. כמובן שהכל נשרף כי הסיר לא עמד בחום של התנור. הלחם היה דומה להר געש".
>> רוצים עוד? הכירו את שרה לאה מלכה
שני בן שימול | זה לא
"בזמן שהכנתי עוגת גזר שמתי אגוז מוסקט במקום קינמון. זה קרה כשלא הייתה לי מגירת תבלינים מדוגמת, היו לי קופסאות ששפכתי מהן ישירות את התבלין. מהמהירות להספיק לפני כניסת שבת, לא שמתי לב מה רשום ואפילו לא היה זמן לחשב כפית מדודה, אז כהרגלי שמתי לפי העין. פתאום קלטתי שזה לא קינמון. אתם יכולים לדמיין איך זה נגמר".
>> רוצים עוד? הכירו את שני בן שימול
אור ונגנהיים | שכחו אותי בבית 2022
"שמרתי על הבית של ההורים בזמן שהם היו בחו"ל. אמא בדיוק קנתה מיקסר חדש וזה עשה לי חשק להכין בצק בפעם הראשונה. כשסיימתי לא חשבתי שזה חשוב להוריד את וו הלישה והשארתי אותו על המיקסר ליומיים. כשחזרתי להוריד אותו, לא משנה מה ניסיתי הוא לא יצא. בסוף הייתי צריך לנסר אותו ואת התושבת שלו".
>> רוצים עוד? הכירו את אור ונגנהיים
הלל גרדי | אצבע בעין
"עבדתי בבית ספר בתור מורה יער לילדים בכיתה ד' והכנו חומוס בשטח, חומוס יער קראנו לו. הבאתי גם פלפלים חריפים שנכין סחוג במכתש ושכחתי להגיד לילדים שלא יגעו בעיניים. עברו 5 דקות וחצי מילדי הכיתה הסתובבו עם עיניים שורפות ובכו, כאילו נפלה פצצה של גז חרדל במקום".
>> רוצים עוד? הכירו את הלל גרדי
עדן ים ראובן | נשארו רעבים
"היינו כמה חברים בטיול הגדול בדרום אמריקה, התנדבתי להכין ארוחת ערב לכולם. הלכנו לקניות, הבאנו מלא מצרכים, אמרתי להם שאני מבשלת פגז והיום הארוחה עליי. מפה לשם הכנתי להם אורז שיצא אסון ועד היום לא יוצא להם מהשיניים".
>> רוצים עוד? הכירו את עדן ים ראובן
מיכל להב | שיאכלו עוגות
"הזמנתי חברים לארוחה איטלקית והכנתי מראש בצק לפסטה. כשהגיע הרגע לבשל את הפסטה, הכנסתי אותה למים, דעתי הוסחה ושכחתי מזה לגמרי. כמובן שנהיה ממנה עיסה מזעזעת שפשוט לא היה אפשר לאכול".
>> רוצים עוד? הכירו את מיכל להב
כיומרס מלכאן | לא מוסיף המון
"אחרי שעות של עבודה על אוכל לשישי הגיע הרגע לטעום את מה שיצא. להפתעתי הרבה מהאוכל יצא חמוץ, ברמה שאי אפשר לאכול. מסתבר שניקו את הקומקום עם מלח לימון ושכחו לנקות את המים. מאז למדתי לקח - גם אם יש מים בקומקום אני שופך, שוטף וממלא במים חדשים. אוכל לשישי הזה לא היה".
>> רוצים עוד? הכירו את כיורמס מלכאן
גל מורן ישראלי | קלאסי
"הזמנתי את כל המשפחה לחמין של שבת ושמתי אותו בתנור שיתבשל כל הלילה. בבוקר, כשקמתי לבדוק אותו - הבנתי שהתנור לא דלק".