קאצ'ו א פפה | נועה כץ לרמן

המרכיבים:

לבצק פסטה:

200 גרם קמח פסטה סמולינה

4 חלמונים

לרוטב:

פלפל שחור גרוס 

פלפל צ'ילי גרוס

50 גרם חמאה

אבן יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

  1. בצק: עורמים את הקמח על משטח העבודה, ומערבבים את הקמח עם החלמונים עד להיווצרות בצק. לשים בערך 5 דקות עד שהבצק אלסטי ורך. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  2. רוטב: קולים במחבת חמה את הפלפלים דקה-שתיים על אש בינונית. מוסיפים חמאה ומערבבים. מגררים בעזרת פומפייה כמות נכבדת מאבן היוגורט ומערבבים עד שהתערובת מבעבעת והמרקם נוזלי.
  3. הכנת הפסטה: מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים 3 דקות. מרדדים על הרמה הכי נמוכה במכונת פסטה ומפזרים פלפל שחור על דף הבצק. מקפלים ומרדדים את הבצק שלב אחר שלב בדרגות הרוחב של המכונה. חותכים את הפסטה לצורת פטוצ'יני וזורקים לסיר רחב שבו מים רותחים ומומלחים. מבשלים 3 דקות ומעבירים לסיר הרוטב, מערבבים ומצלחתים.
    נועה כץ לרמן - קאצ'ו א פפה  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12

ברוסקטה עם דג כבוש | נועה כץ לרמן

המרכיבים:

ללחמניות: 

שתיים ורבע כוסות קמח לבן

שלושת רבעי כפית מלח

חצי כף שמרים

כף סוכר

50 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס מים

לדג:

300 גרם דג לבן מפולט

שמן זית

מלח

מיץ לימון

לתוספות:

עגבניות שרי

זיתי קלמטה

זעתר טרי 

להגשה:

לאבנה

שמן זית

מלח

אופן הכנה:

  1. לחמניות: מכניסים את החומרים היבשים לקערת מיקסר ומערבבים בכף. מוסיפים את החמאה הרכה והמים הפושרים ומערבבים עם וו לישה במשך 7 דקות. מתפיחים למשך שעה במקום חמים כאשר הבצק מכוסה בניילון נצמד. לאחר שעה לשים עוד כמה דקות ביד ומחלקים אותו למספר החלקים שמעוניינים. מעצבים צורת לחמניות ומתפיחים עוד חצי שעה. אופים בתנור על 200 מעלות 15-20 דקות עד שהלחמניות משחימות.
  2. דג כבוש: פורסים את הפילה, ממליחים, מוסיפים שמן זית ולימון ומשרים את הדג שעה, עד שהוא מלבין מעט.
  3. מסדרים עגבניות שרי בתבנית, מפזרים מעט מלח גס ושמן זית ומכניסים לתנור על 250 ל-20 דקות. אחרי שמתקררות מערבבים עם הדג.
  4. טפנד זיתים: טוחנים את זיתי הקלמטה במעבד מזון עם שמן זית, מעט מלח וזעתר טרי.
  5. הרכבת המנה: חוצים לחמנייה, ועל החלק הפתוח מטפטפים שמן זית ומעליו לאבנה. מעל מסדרים את העגבניות הצלויות עם הדג, מוסיפים מעט טפנד, מזלפים שמן זית וזורים מעט מלח גס.
    נועה כץ לרמן – ברוסקטה עם דג (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12