לפני 47 שנים, רות סירקיס, הוציאה לאור את ספרה האייקוני "מהמטבח באהבה" ושינתה את פני התרבות הקולינרית בישראל לעד. היא הציגה לציבור הישראלי עולמות בישול ואירוח חדשים, והפכה את המילה "מזון" שהייתה שגורה בלקסיקון הישראלי באותה עת - לאוכל. מאז, רות שהפכה לחלוצת ספרי הבישול בישראל, הוציאה פעם אחר פעם ספרי מתכונים שהפכו למוצר חובה בכל בית, וחלקם הודפסו ב-90 מהדורות.

גם חלקם הגדול ממתמודדי "מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות) גדלו על ספריה, והערב הם נכנסים למטבח כדי לעשות כבוד למנות עליהן הם גדלו, מנות שכבר הילדים שלהם גדלים עליהן. רגע לפני שכוהנת הבישול מגיעה לתחרות ותטעם את מעשה ידיהם של חברי הנבחרת, הנה חמישה מתכונים של האישה והאגדה שהפכה לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי.

  המתכון המנצח של רותי סירקיס לסלט ביצים

מאז שאנחנו זוכרים את עצמנו, בשבת בבוקר היה מחכה לנו על השיש סלט ביצים מלא במיונז. אלא שהסלט המרהיב הזה, לא ממש צריך מיונז, כי הבצל והשמן - עושים את כל העבודה ואפילו מעבר. מתכון היסטרי וקליל של הכוהנת לבראנץ' מהסרטים. 

סלט ביצים עם בצל מטוגן  (צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים)
סלט ביצים עם בצל מטוגן | צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים

>> למתכון סלט ביצים עם בצל מטוגן

 לביבות ירק ענקיות

לרוב אנחנו לא מאמינים בשרינג, מעדיפים לשמור את הכל לעצמנו, אבל הלביבה הזאת כל כך טובה שאנחנו פשוט חייבים את זה לאנושות. מתכון מושלם ללביבות ענקיות, בריאות ומרשימות שאתם והילדים שלכם תוכלו לזלול בהנאה גדולה.

לביבות ירק צבעוניות של רות סירקיס (צילום: דן לב, חנוכה, הוצאת ר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמד)
לביבות ירק צבעוניות של רות סירקיס | צילום: דן לב, חנוכה, הוצאת ר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמד

>> למתכון לביבות ירק ענקיות

בואיקוס - לחמניות בלקניות

שבת בבוקר כבר כמעט כאן, ואין דבר שמתאים יותר לפתוח איתו את יום המנוחה עם לחמניות גבינה חלומיות העשויות מבצק משגע וסוגים שונים של גבינות עשירות. מעבר לעבודה שמדובר בפיתרון היסטרי לחיסול מלאי הגבינות שיש במקרר, הן קלות להכנה ובעיקר טעימות.

לחמניות גבינה מהירות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לחמניות גבינה מהירות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

>> למתכון לחמניות בלקניות

קדירת בקר בבירה

עברנו את שבת בבוקר, ועכשיו נותרה ארוחת הצהריים - וזה המתכון המושלם עבורה. בשר בקר המבושל בבירה עד לרכות שנמסה בפה. מדובר בתבשיל עשיר, בעל טעמים מרהיבים שלא משנה כמה תנסו (או לא) - לא תפסיקו לאכול (מניסיון). 

קדירת בקר בבירה (צילום: משק 8,  יחסי ציבור )
קדירת בקר בבירה | צילום: משק 8, יחסי ציבור

>> למתכון קדירת בקר בבירה

 

אטריות אורז מטגנות קירספי

ומה עם הסגנון האסייתי אתם שואלים? קבלו את המתכון הבא מספרה של סירקיס "מאסיה באהבה". בחצי שעה עבודה בלבד, תקבלו מנה אסייתית מצויינת ועשירה בטעמים ומרכיבים שתסגור לכם את הפינה לארוחת הצהריים - ואפילו הערב. 

אטריות אורז מטוגנות קריספי (צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור)
צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור

>> למתכון אטריות אורז מטוגנות קריספי