מהרגע הראשון שאלעד אלזרה, הפשיל שרוולים והתחיל לבשל ב"מאסטר שף" (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12), היה ברור שהוא והמטבח המרוקאי זה סיפור אהבה. ממשימה למשימה אלעד התפתח, וחוץ מכישורים במטבח, הוא גם פיתח קשרי חברות עם שאר החברים לנבחרת, וחברות מיוחדת עם מסטוול מוגס שהודחה במשימת הארטישוק הירושלמי.
כשנשאל על החברות עם מוגס, כמה שבועות אחרי שידור הפרק הדרמטי בו עזר לה עם מתכון לארטישוק ירושלמי עם הוראות מהמרפסת, אלעד סיפר: "היה לי עצוב כשהיא הודחה, כי במבחן התוצאה לא נשאר כלום מהמנה שלה - זה קצת חרה לי. המנה נעשתה בצורה מושלמת, והשופטים גם ציינו את זה שהיא הייתה מעולה".
איך זה לצפות בעצמך ברגעים המותחים במסך?
"מטורף, יש מלא רגשות מעורבים. אני רואה את עצמי ומתרגש כמו ילד, קצת נבוך".
אתה מרגיש שהיחס אלייך בבית החולים השתנה מאז מאסטר שף?
"בטח. יש מלא טוב מסביב, מלא אנשים מכירים אותי ונותנים לי מלא מחמאות. בכל מקום אני מרגיש כאילו הפכתי להיות סלב ביום אחד".
מאיזה שופט הכי פחדת?
"באמת שכולם מקסימים וכל אחד הוא עולם בפני עצמו, אבל נורא פחדתי מחיים כהן והתגובות שלו".
מה התגובה הכי מרגשת שקיבלת על אחת המנות שהכנת?
"כשהכנתי את מנת הפסטלה המרוקאית, מיכל החמיאה לי כששאלה אותי: 'כמה ידע יש לך. מאיפה הוא?'".
מי מבשל בבית לארוחת החג?
"שילוב כוחות - גם אני וגם אשתי. אבל כל מה שקשור לתבשילים מיוחדים לחג זה אני מבשל".
ואתה נותן לה ביקורות כמו שנותנים לך בתחרות?
"פחות ביקורות, כי היא אלופה".
מה מבחינתך המנה המושלמת לארוחת המפסקת?
"לפני יום כיפור בטטה קסבייה עם עוף, ובצאת כיפור חובה לאכול מרק חררה".
* הריאיון התקיים במהלך אירוע העשור למאסטר שף שהתקיים באולם התצוגה של בירמן דיזיין.