מסטוול מוגס | דורו וואט

המרכיבים:

לעוף:

4 שוקיים

2 בצלים סגולים, קצוצים

2 בצלים לבנים, קצוצים

שמן קנולה

צ'אוו (תערובת תבלינים)

ביצים

לאורז:

אורז

בצל רגיל, קצוץ

בצל סגול, קצוץ

שמן לטיגון

שמיר, קצוץ

פטרוזיליה, קצוצה

כוסברה, קצוצה

סלרי, קצוץ

בצל ירוק, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

  1. מכינים ביצים קשות ושומרים בצד.
  2. העוף: מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים את הצ'אוו ונותנים לתבלינים להיפתח.
  3. מוסיפים את השוקיים ומטגנים. מוסיפים מים ומניחים לעוף להתבשל.
  4. כשהעוף מבושל מוסיפים לסיר את הביצים הקשות ומניחים להן לקבל את הטעמים של העוף והתבלינים.
  5. האורז: מטגנים את הבצלים. מוסיפים אורז ומטגנים עוד 5 דקות.
  6. מוסיפים את עשבי התיבול והשום, ממליחים ומוסיפים מים.
  7. מכסים את הסיר ונותנים למים להצטמצם. פותחים את המכסה כשהאורז מוכן.
    דורו וואט - מסטוול מוגס (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12)
    "זאת מנה מופלאה" | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

מסטוול מוגס | לחם בשר

המרכיבים:

ללחם:

2 כוסות קמח

כוס מים

כף שמרים

כף סוכר

כפית מלח

למטבל עוואז'ה (סחוג):

4 פלפלים ירוקים חריפים

10 שיני שום

ג'ינג'ר

עלי רוטה

עלי בזיליקום

שמן זית

לבשר:

שמן לטיגון

3 בצלים, קצוצים

מעט סילאן

200 גרם שומן כבש

200 גרם בשר בקר טחון

כמון

פלפל שחור גרוס

פפריקה

עליצ'ה (כורכום ועוד)

פלפל חריף

5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

מלח

אופן ההכנה:

  1. הלחם: מערבבים מים, שמרים, סוכר וכף קמח (כדי לזרז את התפיחה). מוסיפים את שאר הקמח והמלח, לשים ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
  2. העוואז'ה: חותכים פלפלים ירוקים חריפים, שום, ג'ינג'ר, עלי רוטה ובזיליקום ומכניסים לבלנדר. מוסיפים קצת שמן זית וטיפת מים, טוחנים וממליחים.
  3. הבשר: מטגנים את הבצל ומוסיפים מעט סילאן. חותכים את שומן הכבש לקוביות ומוסיפים לבצל המטוגן. נותנים לשומן להתבשל מעט ואז מוסיפים את הבשר הטחון.
  4. מוסיפים כמון, פלפל שחור גרוס, פפריקה, עליצ'ה ופלפל חריף ומניחים להתבשל מעט.
  5. כשהבשר כמעט מוכן מוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה ומלח, מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
  6. חוזרים לבצק: פותחים את הבצק בידיים ומחלקים לשניים. מניחים את תערובת הבשר על מחצית מהבצק ומכסים במחצית השנייה. סוגרים ומהדקים את הקצוות כדי שהבשר לא ייצא.
  7. צורבים את הלחם במחבת מכוסה על אש נמוכה. כשרואים שהקצוות השחימו הופכים את הלחם, וצורבים מצד שני מבלי לכסות.
  8. מגישים את הלחם עם העוואז'ה.
    הטעימה העיוורת של מסטוול מוגס (צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12)
    "זאת המנה הכי טובה מכל הלחמים שטעמנו" | צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12