המנטי שהגישה מתמודדת "מאסטר שף" לשופטים בשלב הטעימה העיוורת (הערב, שלישי בקשת 12) גרם לה לעלות זכרון לא פשוט מהתקופה בה גדלה בטשקנט. "אני מאוזבקיסטן, נולדתי בטשקנט. בגיל 16 אבא שלי אמר לי 'תקשיבי את כבר בת 16, עוד מעט יתחילו לבוא בנים לשידוך, את צריכה לדעת לבשל'. מאכלים בוכריים מסורתיים מורכבים לא ידעתי לעשות אז. מצפים שאישה תדע לבשל, תהיה אשת בית, שתבטל את עצמה". רגע לפני שנגלה אם היא הגיעה לשלב האודישן מול השופטים, קבלו כמה מתכונים בוכרי מסורתיים.
באכש - אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול
למה להעמיד עוד ועוד סירים אם אפשר להכניס במנה אחת גם בשר, גם אורז וגם המון המון ירק? את הבאכש נהוג כמובן לשייך לבוכרים, אבל אין שום סיבה שהם ייהנו ממנה לבד.
סלט גזר בוכרי
למתכון הזה תצטרכו זרעי כוסברה כתושים, כי איך בכלל לדבר על מתכונים בוכריים בלי לשים בצד איזה צרור רציני של כוסברה.
אושפלאו
זה כבר שנים שהמנה הבוכרית הנהדרת הזו מזוהה עם שמו של אהרוני, ולא סתם. השף שהביא את תבשיל הבשר, האורז והירקות לדרגת סלב עושה את זה שוב, וכן, הוא מרשה לכם להחליף את הכבש בעוף.
ברק - רביולי בוכרי ממולא בבצל
מנה בוכרית של עלה בצק דק ממולא ביוגורט ובצל עם גבינת עזים ויוגורט עזים. מצאנו את המנה המיוחדת לארוחה המשפחתית הבאה שלנו.
קבב בוכרי
איזה בשר להשתמש? מה לענות לקצב ששואל אם טחינה אחת או שתיים? ומה המרכיב הסודי שגם מרכך את הבשר וגם נותן לו ניחוח מעושן? לא לדאוג חברים, תכף יהיה לכם כאן קבב פצצה.