הרבה מהמתמודדים שמגיעים ל"מאסטר שף" נמצאים בצומת דרכים בחיים. חיים רבינוביץ הוא אחד כזה שאחרי לא מעט שנים באיש קבע בצבא החליט לשנות כיוון וללכת עם התשוקה האמיתית שלו – בישול של הרבה בשר, אש ואיך לא – בצק. הוא לא הספיק להוכיח את עצמו לאורך זמן בנבחרת והערב (ראשון) הוא היה המודח הראשון של העונה אבל הוא לא מצטער על זה. "הייתי עושה את זה עוד פעם" הוא מספר.
ובכל זאת, איך זה להיות המודח הראשון?
"מבאס להיות הראשון. אשתי הזהירה אותי לא להיות המודח הראשון. אני מקווה שיהיה לי איפה לישון היום בלילה".
זה גם לא פשוט להבין שהשנה כל משימה תסתיים בהדחה, מה עובר בראש בזמן שמבשלים?
"זה מפתיע מאוד. לא הפנמתי את זה לחלוטין. אני חושב שזאת אחת הסיבות להדחה. הייתי בטוח שכמו העונות הקודמות תהיה משימת חימום ואז חלק עולים למשימת הדחה, שיהיה עוד צ'אנס. עד כמעט לסוף המשימה לא הבנתי שיש וואן-שוט פה".
מה בעצם השתבש לך במנת השיפוד?
"חיפשתי פלפלים בכמה סוגי חריפות ולא מצאתי. מצאתי רק את החריפים ביותר, רציתי שיהיו כמה רמות חריפות על השיפוד עצמו. וגם לא הקשבתי לעצה הטובה של מיכל אנסקי, חבל שלא הקשבתי לעצות שלה, בחירת סוג הבשר באמת לא התאימה הפעם. הייתה לי מנה לא טובה. לא טעמתי אותה אבל עם ההיכרות שלי את היכולות של חבריי לנבחרת - מנת השיפוד שלי לא הייתה טובה".
איך אתה מסכם את החוויה?
"חוויה מדהימה, הכרתי שם את משפחת 'מאסטר שף' הגדולה ואת הנבחרת המדהימה של עונה 10. הכיף הכי גדול זה לפגוש עוד אנשים שמשוגעים לדבר כמוך. אנחנו חברים מאוד טובים ומפרגנים אחד לשני ועוזרים זה לזה. אני לא מצטער לרגע, אפילו שהודחתי ראשון. הייתי עושה את זה עוד פעם".
כבר מזהים אותך ברחוב?
"יום אחרי האודישן הלכתי לקנות שווארמה לאשתי והבנות. בתור בדוכן מישהו הסתכל עליי וידע מאיזה ישוב אני. אמרתי לו 'מאיפה אתה יודע?' הוא ענה לי – 'לא ראית טלוויזיה אתמול?' הוא הופתע שאני קונה שווארמה. לא מזהים אותי יותר מדי כי אני רוב היום על מדים ולא על אזרחי אבל בקרוב אולי זה יהיה אחרת אני מקווה".
באמת סיפרת ש"מאסטר שף" זה הצעד הראשון שלך לכיוון הבישול אחרי הפרישה מהצבא, אתה תמשיך לבשל?
"אני בהחלט מתכוון לעסוק ועוסק בבישול בימים אלה. 'מאסטר שף' גרמה לי להבין שאם פעם הייתי איש שנחבא אל הכלים, שלא אוהב תקשורת ונמצא ביחידות מסווגות היום אני יכול להביא את עצמי ועוד לפריים-טיים בצורה חשופה בפניי כל כך הרבה צופים. זה חידד אצלי את ההבנה שזה מה שעושה לי טוב ובזה אני רוצה לעסוק. אני עושה ערבי פיצות ואוכל, פופ-אפים כאלה אצלי בחצר בבית".
אז לסיום, איפה נפגוש אותך עוד חמש שנים?
"עושה ארוחות אצלי בחצר שכלל המנות יהיו מבושלות באש כבויה וגם מעביר סדנאות של ניהול איכותי באמצעות אוכל. זה הכיוון שאני שואף ללכת אליו".