למרות שנדמה שמאז ומתמיד המסעדנית רותי ברודו הייתה חלק מפאנל השופטים של מאסטר שף, השופטת הצטרפה לחבורה הוותיקה רק בתחילת עונת העשור. היו לה לא מעט חששות טרם כניסתה לתפקיד, אך במהרה היא השתלבה ותפסה את מקומה: "זה כמו להיכנס לכיתה או עבודה חדשה", סיפרה ברודו על הכניסה לתפקיד ושיתפה: "הם מעצבנים, דברנים וכבדים מדי, אבל כולם מהממים, הם קיבלו אותי יפה. אני צופה במאסטר שף שנים וזה לא הפתיע אותי, הכל מאוד אותנטי ואמיתי - זה מדהים".
המעמד שלך כשופטת מביך אותך?
"כן, בסוף אנחנו בני אדם וכולנו אותו דבר, לכולנו יש דעה. אולי יש לי יותר ניסיון באוכל, אבל בסוף כל אחד יכול לבחון אוכל טוב ולהגיד אם טעים או לא טעים".
בבית את מבשלת, או שזה לא התפקיד שלך?
"אני מאוד אוהבת לבשל, אני רבה עם גיא על המקום במטבח, כי הוא שף. אנחנו בדרך כלל עושים את זה ביחד".
החגים בפתח, איזו מנה חייבת להיות בשולחן החג?
"זה מאוד תלוי במסורת, בחגים חוזרים למקורות ולסבא ולסבתא, אצלנו זה אוכל הונגרי וסלובקי מהצד של אמא שלי. המנה הבשרית אצלנו היא שוקיים של אווז עם המון שום ופפריקה, דג ממולא, גפילטע פיש ומרק עוף".
* הראיון התקיים במסגרת אירוע העשור של מאסטר שף במתחם בירמן דיזיין.