עונת העשור של "מאסטר שף" יצאה אתמול לדרך עם הצטרפותה של השופטת החדשה רותי ברודו. זוכה העונה השלישית תום פרנץ וזוכת העונה השביעית ונסה וידל התארחו היום ב"חדשות הבוקר", וסיפרו מה הם חושבים שנחוץ לכל מתמודד כדי לנצח את התחרות.

"ראיתי את האנשים שבאים לשם, הם מלאי התרגשות והתלהבות. הם גם ככה לא יודעים מה מצפה להם ויש להם יראת כבוד כלפי בוגרי מאסטר שף מהעונות הקודמות. לקחת מנות כאלה זה אתגר גדול", אמר פרנץ על משימת הכנת המנה האייקונית שכבר הטביעה את חותמה בתוכנית. "כל הזמן יש את האדרנלין הזה. עשיתי היום עוד פעם את הקרוקומבוש שהכנתי במאסטר שף. אני מכינה אותה בבית כשיש חגיגות או מסיבות יום הולדת", הוסיפה ונסה.

"יש להם יראת כבוד כלפי המנצחים" (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" ,  קשת 12  )
אין חגיגה בלי הקרוקומבוש האגדי. ונסה וידל | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

בשביל לנצח במאסטר שף צריך להביא משהו אחר?
"אני חושבת שלא צריך להיות צרפתי או גרמני אבל צריך להביא פלוס. כשאנחנו הולכים למסעדה אנחנו לא הולכים רק למלא את הבטן. אנחנו רוצים שיהיה רגש ונראה לי שבאוכל זה מה שצריך. אני כל הזמן אמרתי את זה כשהתחלתי במאסטר שף היו לי פחות מילים וזה היה קשה, אבל אמרתי לא נורא כי אוכל זה גם שפה. אני יכולה להגיד לכם מי אני בתוך הצלחת. זה חשוב", סיפרה ונסה.

תום חיזק את דבריה: "זה מאוד חשוב שיש לך ליין, אג'נדה ושהמנה מזוהה איתך. כשרואים את המנה אחרי כמה פרקים ומזהים שהיא שלך. זה צריך להיות ברור ושזה החיבור בין האוכל שלך. אנחנו לא מכינים פה אוכל בשביל להזין משפחה, זה צריך להיות אוכל שהוא מין תכשיט חד פעמי. משהו כל כך יפה שאנשים אחר כך מפחדים להכין את זה בבית. רוב המנות שבישלתי היו מול מצלמות וזה להמון אנשים".