כשלאור ארושס נכנסה לאולפן "מאסטר שף", במטרה להשיג את הסינר הנכסף, השופטים הופתעו לגלות שמדובר בבחורה בת 28 בלבד. אופן הבישול שלה, המגע, והמנה שהגישה בטעימה העיוורת הצביעה על כך שמדובר על אישה שיכולה למנות לזכותה עשרות שנים של ניסיון במטבח.
למרות גילה הצעיר, ארושס הצהירה על עצמה כי היא על "גבול הסבתא", בזמן שהכינה לשופטים קוסקוס עם קציצות בשר ברוטב חמוץ עם מנגולד, כרפס והמון שום. מנה שהעניקה לה בין היתר את כרטיס הכניסה המיוחל. היום (שישי) ארושס התיישבה לשיחה צפופה עם גלית ואילנית, במהלכה היא סיפרה מהיכן ההאהבה למטבח הגיעה ומדוע בחרה לצאת למסע ששמו "מאסטר שף".
"זה התחיל בבית, לקחתי את המקום האימהי להכין לאחים שלי אוכל אחרי בית הספר - אמא שלי לא כל כך אהבה את המטבח", ספרה ארושס, "קיבלתי פידבקים טובים מההורים והאחים והחלטתי לפתח את זה. למדתי מאנשים שפגשתי בדרך וזה ריתק אותי". בהמשך, ארושס סיפרה כי היא מתמקדת במטבח בעיקר באוכל עדתי. "אני אוהבת ללמוד מאנשים של פעם, אי אפשר לחזור על זה, אלה ידיים שלא חוזרות - אני מאוד אוהבת לראות את האנשים האלה מכינים אוכל. זה ידע שאי אפשר ללמוד בשום מקום. יש לי קופסא בתוכה ישנן כרטיסיות המסודרות לפי הא' ב' ולכל אות יש מתכון".
במהלך השיחה, לאור סיפרה כי כיאה ל"סבתא" היא לא מאמינה בלבשל בכמויות קטנות, היא מאמינה שיש לתת מכל הלב והנשמה. "אני לא מאמינה בלבשל כמות קטנה - בחגים ושבתות אני בבית ובבישולים", אמרה ארושס והסבירה כי קרוביה נהנים ממעשה ידיה: "המשפחות של השכנות שלי, שהן חברות שלי תמיד מקבלות חלות בשישי. גם המשפחה המורחבת תמיד אומרת שאני מזכירה את האוכל של סבתא שלי".
את הכישורים שרכשה בבית, ארושס העמיקה בבית הספר של לא אחרת מאסטלה. "למדתי באסטלה, אני שף קונדיטור. זה שלמדתי ברמה כזאת מקצועית פתח לי את הרצון לעסוק בזה, אבל משהו הפחיד אותי בדרך - ואז הגיעה 'מאסטר שף'".
לסיום, ארושס סיפרה כי החלום הגדול שלה, הוא להאכיל את חיילי צה"ל הנמצאים בדרכים. "החלום שלי הוא להאכיל חיילים בחינם. יש לי חולשה לחיילי צה"ל", אמרה ארושס והוסיפה על ההשתפות בתוכנית: "זה צעד שעשיתי בשביל עצמי, התגובות שאני מקבלת הן מטורפות. יש פרגון אינסופי".