שלום חברים. אני כל כך שמחה לקרוא שאתם מכינים את המתכונים שלי ונהנים מהם. אני גם מאוד אוהבת לענות לכם על שאלות, אז אל תתביישו ותשאלו. אני פה בשבילכם. ועכשיו – למתכון:
בימי שישי, כשאני מתארגנת על הסירים שלי, תמיד יש על השיש קילו של בשר טחון, שאיתו אני "זורמת". מחלק אני עושה קציצות עם רוטב, בחלק אני משתמשת לקציצות עם ירק ובחלק האחרון אני מכינה לחמים ממולאים לצהריים (אל דאגה, עוד תקבלו את המתכון), או את הרולדה הזו, של בצק עלים ממולא.
את הרולדה אני מגישה עם רוטב צלי בקר, מה שהופך אותה למנה מרשימה במיוחד. אני נותנת לכם כאן את הרוטב שלי – אבל אם יש רוטב אחר שאתם מעדיפים, אתם כמובן מוזמנים להכין אותו. כמו ברוב המתכונים שלי, גם כאן הכמות היא ל-10 סועדים (3 רולדות בסך הכל).
רולדות בצק עלים עם בשר
|
והנה הלחם הממולא של אלקנה!
המצרכים (10 מנות):
1 חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1 בצל גדול
1 כף שום כתוש
לאוהבי חריף: פלפל חריף ירוק קצוץ, או כף אריסה חריפה
3 כפות שמן
חלמון ביצה למריחה
שומשום לקישוט
תבלינים:
1 כפית כמון
1 כף פפריקה
כפית וחצי פלפל שחור
מלח לפי הצורך
לרוטב:
1/2 בצל
1/2 גמבה אדומה
1/2 גזר
2 תיבוליות של רוטב צלי בקר
כף שמן
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה.
2. מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון והשום ומערבבים טוב טוב.
3. מוסיפים את הירק ואת התבלינים, ממשיכים לטגן מעט ומניחים בצד להתקרר. היזהרו לא לשרוף את הבשר – הוא אמור להתבשל רק חלקית, ולשמור על צבע בהיר.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. פותחים את בצק העלים ומחלקים ל-3 ריבועים. לוקחים ריבוע, מפרידים מהניילון ומניחים על משטח מקומח.
6. יוצרים משני צדי הבצק חתכים במרווח 2.5 ס"מ אחד מהשני. במרכז משאירים 20 ס"מ שלמים – שעליהם נניח את המילוי. חוזרים על הפעולה עם שני ריבועי הבצק הנוספים.
7. מניחים מילוי לאורך המרכז של כל בצק, ומתחילים לסגור עם הרצועות שיצרנו – אחת מימין ואחת משמאל לסירוגין.
8. מניחים את שלוש הרולדות על תבנית גדולה – או כל אחת מהן בתבנית אינגליש קייק נפרדת.
9. מורחים על הרולדות את החלמון, מפזרים שומשום ואופים 7 דקות. שימו לב – את החלמון עדיף למרוח רק במרכז, ולא על הקצוות – כדי שלא יפריע לעלים להיפתח.
10. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות, עד שהרולדות מזהיבות.
11. מכינים את הרוטב: קוצצים לקוביות את הבצל, הגמבה והגזר. מטגנים את הבצל, ומוסיפים את הגזר. מניחים לו להתאדות כמה דקות, ומוסיפים את הגמבה. מוסיפים את התיבוליות ומערבבים עד שהן נמסות.
12. מוסיפים כ-4 כוסות מים רותחים, ממליחים אם צריך ומניחים להתבשל כ-20 דקות, עד שהגזר מתרכך.
13. פותחים את המכסה ומוסיפים עוד כוס מים רותחים. בכוס נפרדת מערבבים את הקמח עם כחצי כוס מים קרים, עד שהוא נמס. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המים עם הקמח לאט לאט, תוך כדי בחישה. מבשלים עד שמבעבע. יצא סמיך מדי? דללו במים רותחים. שופכים על הרולדה ומגישים.
טיפים לאפיית בצק עלים
* את 7 הדקות הראשונות תמיד אופים בחום גבוה, כדי שהעלים ייפתחו. לאחר מכן מנמיכים את החום ומניחים לבצק להיאפות מבפנים.
* אל תמהרו להוציא בורקסים ורולדות מהתנור הכבוי. תנו להם רגע לנוח.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רולדת בצק עלים עם בשר
>> בשבוע שעבר הכנו מרק חרירה
>> ואלקנה? הוא הלך על דגים חריפים אש