שבקייה היא עוד אחד מהמאכלים שכל אחד מכין אחרת. יש כאלה שמכינים אותה עם מרגרינה, יש כאלה שמשתמשים בבירה – והכל טעים וטוב. אבל הכי טעימה מכולן היא השבקייה של אורלי חברתי. אני באופן אישי כבר דבקה במתכון שלה הרבה מאוד זמן, ובכל פעם מחדש מקבלת עליה תשבחות. אז היידה, הפשילו שרוולים ותתחילו לעבוד. זה לא באמת קשה. מבטיחה.
שבקייה. יש המון מתכונים, זה הכי טוב | צילום: דרור כץהמצרכים:
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 כף חומץ
1/2 כפית מלח
קמח לפי הצורך
שמן עמוק לטיגון
דבש לטבילה (אפשר גם סירופ סוכר)
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את השמן, המים, החומץ והמלח, מערבבים ומתחילים להוסיף קמח עד לקבלת בצק נעים ביד (כמו פלסטלינה). מניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
2. יוצרים מהבצק נקניקים באורך 35 ס"מ ועובי 5 ס"מ, ומניחים לנוח עוד 10 דקות.
3. חותכים את הנקניקים לחתיכות באורך 7 ס"מ, ומרדדים כל חתיכה דק דק.
4. חורצים בכל חתיכת בצק פסים מקבילים לאורך – אבל לא עד הסוף.
5. מחממים שמן עמוק ומתחילים בטיגון: מרימים את השבקייה ביד פס כן פס לא, וזורקים לשמן החם. אפשר בתוך השמן לעשות תנועות סיבוביות עם המזלג, ליצירת צורת פרח.
6. כשהשבקיות מזהיבות מוציאים אותן לנייר סופג.
7. טובלים את השבקיות אחת אחת בדבש, ומפזרים שומשום.
* מומלץ להניח את השבקייה המוכנה לפחות חצי שעה במקרר, כדי שהדבק "ייתפס".