תמיד כשאני מסתובבת בשוק אני מקבלת חשק לבשל, ואם אני הולכת רעבה אז בכלל - בא לי לקנות את כל הירק שהארץ שלנו התברכה בו ולהכין סירים בלי סוף. השבוע, כשהייתי בשוק, מיד קרצו לי הקישואים העגולים, שהיו יפים במיוחד. הכנתי מהם ממולאים, ומכיוון שהם יצאו פשוט מעולים - הנה אני חולקת אתכם את המתכון. אני הוספתי לרוטב אפונה, אבל אפשר להוסיף גם פול, תחתיות ארטישוק או פטריות.
קישואים ממולאים. ככה זה יוצא בסוף | צילום: סמדר וקניןקישואים עגולים ממולאים
המצרכים:
6-7 קישואים עגולים
1 בצל גדול
250 גר' בשר טחון
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1 תפוח אדמה בינוני
1/2 חבילה שמיר
1/2 חבילה אפונה או פול
2 גבעולי כרפס (סלרי)
תבלינים:
1 כף תבלין ראס אל חנות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1 כף מרק עוף
מלח - רק להשלמת טעמים (מרק העוף נותן את רוב המליחות)
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. שמים את הבשר הטחון במג'ימיקס ומוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, 1/2 מהבצל ותפוח האדמה. טוחנים הכל יחד.
2. מתבלים בראס אל חנות ומלח, מוסיפים 2 כפות מים וכף שמן, מערבבים ומניחים בצד לאיחוד הטעמים.
3. חותכים לקישואים את הראשים ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית קטנה. שומרים את תוכן הקישואים לרוטב, ואת הראשים לכיסוי בשלב הבא.
4. ממלאים קישוא קישוא ומניחים בצד.
קלי קלות, לרוקן את הקישואים האלה | צילום: סמדר וקנין הופ, והנה הם ממולאים | צילום: סמדר וקנין5. חותכים את חצי הבצל הנותר לרצועות ומטגנים במעט שמן בסיר רחב ולא גבוה. כשהבצל מזהיב מוסיפים את התוכן שהוצאנו מהקישואים. מערבבים ומתבלים בפלפל שחור, כורכום ומרק עוף.
6. מסדרים את הקישואים בסיר, ממלאים מים חמים עד 3/4 מגובה הקישוא ומכסים כל קישוא במכסה שלו.
7. קוצצים את השמיר ומפזרים מעל, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומניחים להתבשל כ-35 דקות, או עד גמר הנוזלים. לקראת סוף הבישול (5 דקות אחרונות) אני מציעה להוריד את המכסה ולתת לרוטב להסמיך.
זהו, נשאר רק לבשל | צילום: סמדר וקנין