בשבת בכלל, ובעיקר בשבת חורפית, אין כמו חמין. אוכל מזין ומשביע שפשוט יש בו הכל: בשר, קטניות, תפוחי אדמה, ועוד שקיות מלאות בכל טוב. אצל הילדים אחד הלהיטים הכי גדולים הוא הג'חנון, ולא משנה אם הם פולנים, מרוקאים, פרסים, טוניסאים או רוסים. כולם אוהבים ג'חנון. אז היום הכנסתי גם את הג'חנון לסיר של החמין – סיר פלאים שיכול להכיל כל כך הרבה. מה שנשאר עכשיו זה רק להזמין אתכם למתכון שלי.
החמין של סמדי. השבת אינה שלמה בלעדיו | צילום: סמדר וקניןהחמין של סמדי
המצרכים (7 מנות):
1 בצל
מעט שמן
2 כוס חומוס מושרה
בשר מס' 8, חתוך לקוביות
2-3 חתיכות רגל פרה (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
למי שאוהב - 2 חתיכות גידים
7 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
5 ביצים
1 ראש שום
2 כוסות חיטה
1/2 כוס עדשים
1 חבילה ג'חנון
תבלינים:
2 כפות כמון
1 כף פפריקה מתוקה
כף וחצי אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל לבן
1 כף דבש או סילאן
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את גרגירי החומוס, הבשר, הרגל והגידים.
2. מכסים במים, מביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, ומורידים את הקצף מלמעלה.
החמין של סמדי. מרתיחים טוב את הבשר והחומוס | צילום: סמדר וקנין3. שמים בסיר החשמלי את הבשר עם החומוס שהרתחנו, עליהם מסדרים את תפוחי האדמה, ועליהם את הביצים ואת ראש השום השלם.
4. מפזרים את התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי תפוחי האדמה והביצים.
תפוחי אדמה, ביצים, שום ומים | צילום: סמדר וקנין5. שוטפים את החיטה ושמים בקערה. מוסיפים את העדשים, 1/2 כפית פפריקה, כפית כמון, 1/2 כפית פלפל לבן, 4 שיני שום ומעל 2 כפות שמן.
6. מערבבים ושופכים לתוך שקית. ממלאים מים עד כפול מגובה החיטה, קושרים את השקית, יוצרים חורים עם קיסם ומניחים בסיר.
שקית החיטה | צילום: סמדר וקנין7. לג'חנון: לוקחים שקית, מניחים בתוכה נייר אפייה ומסדרים עליו את הג'חנון (רצוי לחצות את הג'חנונים קודם). מפזרים מעל כף דבש, סוגרים את נייר האפייה ומעל את השקית, קושרים ומניחים בסיר.
הג'חנון בשקית | צילום: סמדר וקנין8. סוגרים את הסיר ומפעילים. אני שמה אותו בשישי אחר הצהריים על מצב של high לשעה, ואחר כך מעבירה למצב של low ושמה מגבת על המכסה – עד הבוקר.
זהו. אפשר להפעיל את הסיר | צילום: סמדר וקנין