לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו לכרוב ממולא, וכל אחד הכי אוהב את המתכון של עצמו, ובכל זאת - אנשים כל הזמן שואלים אותי "סמדי, איך ממלאים כרוב?". אז הנה לכם מתכון שלם עם כל ההסברים, וגם תמונות להמחשה. איך ממלאים כרוב? בדיוק ככה.
כרוב ממולא. אפשר לבשל או לאפות בתנור | צילום: סמדר וקניןכרוב ממולא
המצרכים:
1 כרוב שמנמן
1 כוס אורז
300 גרם בשר טחון
1/2 חבילה כוסברה, קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
2 בצלים
5 כפות רסק עגבניות
1 לימון
תבלינים: פפריקה אדומה, פלפל לבן, כורכום, מרק עוף, מלח
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר עמוק במים ומכניסים את הכרוב בשלמותו. מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו (דרך נוספת, של אחת הדיירות שלי, היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם. כשהיא מוציאה אותו משם העלים כבר רכים).
2. מכינים אורז רגיל (כוס אורז, שתי כוסות מים) ומניחים להתקרר.
3. שמים את הבשר הטחון בקערה, מגררים פנימה בצל אחד ומוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה. מוסיפים את האורז המוכן ומתבלים בחצי כף פפריקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל לבן ומלח לפי הצורך.
4. לוקחים עלה כרוב, מסירים ממנו את החלק הקשה (ה"עורק" הראשי) ופורשים על משטח העבודה. מניחים במרכז העלה מעט מהמילוי ומקפלים: סוגרים משמאל ואז מימין, ומגלגלים עד שנוצר מעין אגרול. ממשיכים כך עם כל העלים.
אפשר לרכך את הכרוב בבישול, ואפשר גם בהקפאה | צילום: סמדר וקנין רואים? הסרנו את החלק הלבן הקשה והנחנו מהמילוי | צילום: סמדר וקנין כמו אגרול (רק ממש ממש לא) | צילום: סמדר וקנין5. מסדרים את העלים המגולגלים צמוד צמוד בתבנית חד פעמית (או סיר שטוח), כשהסגירה כלפי מטה.
6. קוצצים את הבצל השני לקוביות, מטגנים קלות בסיר קטן ומוסיפים את רסק העגבניות. מתבלים בכף פפריקה, פלפל שחור גרוס ומרק עוף, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ונותנים בישול של דקה.
7. מכבים את הלהבה וסוחטים לתוך הסיר לימון שלם. מערבבים, ושופכים על הכרוב שבתבנית.
8. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום, ואופים 40 דקות ב-180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות, לצמצום הנוזלים. אפשרות נוספת: מבשלים את הממולאים על להבה נמוכה.